Las Palmas afgelopen zaterdag n jaar: vijf vragen aan de Las Palmas Crew

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Club Las Palmas vierde afgelopen zaterdag haar njarig bestaan. Laatkomers hadden pech; er stond een dikke rij voor de deur. De rij alleen was niet de enige barrire om binnen te komen: aan de deur vond ook nog eens een strenge selectie plaats. Zo moesten enkele feestgangers helaas hun vertier elders gaan zoeken. Binnen was het druk en het zou alleen nog maar drukker gaan worden want niemand minder dan DJ Sneak was speciaal voor deze gelegenheid uit Chigaco overgekomen.DJ Sneak

Alhoewel de meningen erover verschillen draaide DJ Sneak een lekkere set. Voorafgaand deed Dwin het opwarm werk en sloot hij af met Can you Feel It van the Jackons. Direct daarna stond Dj Sneak aan het roer en al snel werden de funky house platen afgewisseld met de stevigere percussieve club. Als een machinist van een stoomtrein bespeelde Sneak zijn publiek. Het enige noemenswaardige minpunt van Sneak was helaas het einde van zijn set, dat haalde het tempo eruit waardoor het publiek ietwat inzakte.

Na de superset van Sneak was de ondankbare taak om na hem te draaien aan Victor Coral. Helaas werden we getrakteerd op een zeer rommelige set: geen lijn, slordige overgangen en een te voor de hand liggende platenkeus. De hitmachine Victor Coral BV werkte op volle toeren; de ene hit na de andere hit passeerde de revue en dat was jammer. Het merendeel van het publiek leek het echter zeer te waarderen getuige de uitbundigheid daarvan. Eerlijkheidshalve gebied het ons te zeggen dat we eigenlijk voor DJ Sneak kwamen die ruimschoots aan onze verwachtingen voldeed.

Een verjaardag moet je natuurlijk niet zomaar ongestoord voorbij laten gaan. Vooral niet als de club in kwestie hard op weg is om n van de leukste clubs van Nederland te worden zonder de stempel arrogant of hip opgeplakt te krijgen. Start2Dance stelde de Las Palmas Crew 5 vragen.

Wat vonden jullie zelf van het verjaardagfeestje van afgelopen weekend? Wij vonden het zelf een zeer geslaagde avond! Heel erg leuk publiek dat echt kwam om er een feestje van te maken. Alle dj's voldeden aan de verwachtingen, al had de set van DJ Sneak wel een iets hoger partygehalte mogen hebben. Zijn set was van topkwaliteit, heel erg mooie platen, echter geen "handjes in de lucht" muziek. Victor Coral had een goeie mix van nieuwe platen en alle hits van een jaar lang Club Las Palmas. Onze resident Dwin was zoals altijd van constante kwaliteit en bracht de sfeer er gelijk goed in met verrassende platen zoals Can You Feel It van The Jackson 5.
In de kleine zaal had onze andere resident Edwin Bazen zijn eigen verjaardagsfeest met dj's zoals Michel Steinbach en Jay Samuel. Ook daar was de sfeer prima!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor Club Las Palmas? Club Las Palmas is eigendom van Dudok. Zij hebben al diverse horecazaken in Rotterdam zoals de Cruise Terminal, NV Opslag, Floor en natuurlijk het vermaarde Dudok op de Meent. Daarnaast hebben zij heel lang samen met Ted Langenbach de MTC feesten georganiseerd en geproduceerd, dus het was eigenlijk slechts een kwestie van tijd tot ze een grote club zouden beginnen. Het wachten was slechts op een geschikte locatie die vrij zou komen. Die kwam er vorig jaar in de vorm van het oude HAL pakhuis.

Wat staat ons dit jaar te wachten in Club Las Palmas? Ondanks dat we erg tevreden zijn over het afgelopen jaar zijn er nog veel zaken die beter kunnen en moeten. We hebben de ambitie om de beste club van Nederland te worden zonder de stempel arrogant of hip opgeplakt te krijgen. Daar gaan we dus hard aan werken. Qua inrichting zijn er nog dingen te verbeteren. De muzikale lijn die we nu volgen slaat erg aan, dus die gaan we verder uitbouwen. Las Palmas zal proberen zich te blijven onderscheiden door te werken met binnen- en buitenlandse dj's die je niet te vaak in de andere clubs hoort.

Misschien een onbeleefde vraag maar heeft Las Palmas een graantje kunnen meepikken van de sluiting van de Now & Wow? Denken jullie dat een deel van het Now & Wow publiek is 'verhuisd' naar Club Las Palmas? Of het publiek is verhuisd weten we niet, daar hebben we geen onderzoek naar gedaan. Aangezien Now & Wow drie drukke zaterdagen per maand had is het aannemelijk dat een bepaald aantal bezoekers nu ook in Las Palmas komt. We kunnen ons niet voorstellen dat die mensen nu thuis op de bank zitten. Wij nemen aan dat ook de andere clubs in Rotterdam bezoek krijgen van Now & Wow publiek. Daarnaast kennen wij ook een hoop Las Palmas bezoekers die ook naar Now & Wow gingen en nog steeds in Off Corso komen. Gezien het gevarieerde aanbod dat clubs tegenwoordig hebben is het ook niet zo vreemd dat het publiek de ene week naar club a gaat en de week daarna naar club b.

Terugkijkend op jullie njarig bestaan; wat is jullie persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar? Moeilijke vraag! Het allereerste echte hoogtepunt was de avond met Robert Owens. Ondanks een matige set is het toch een hele leuke avond geworden, mede omdat we na twee maanden al onze eerste uitverkochte avond hadden. Muzikale hoogtepunten waren ook de sets van
Junior Sanchez en Phats & Small. Sanchez die iedereen zowat shockeerde met een set die niemand van hem verwacht had. Veel rock-en electro invloeden. Phats & Small afgelopen mei was bijna de perfecte avond. Fantastische vrolijke muziek en een al even fantastisch publiek.

Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws