Nico Dijkshoorn spreekt: Tisto de leegste huls...

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Hieronder een opmerkelijke column van Nico Dijkshoorn waarin hij 'de beste DJ ter wereld' DJ Tisto er flink van langs geeft... Dit zal ongetwijfeld het nodige stof doen laten opwaaien. Wellicht ietwat controversieel maar: lees en oordeel zelf of Nico Dijkshoorn te ver gaat:

DJs zijn big business. De tijd dat een DJ aankwam, zelf zijn spiegelbol ophing en het stofje van zijn naald haalde, waarna het publiek bij zijn draaitafels in de rij kon gaan staan om hem in zijn oor te schreeuwen dat hij er geen kut van kon, die tijd is voorbij. De DJ als God. Een onbereikbare held met afgeplakte labels op zijn plaat en een uurtarief van een paar duizend euro. Je kan niet meer naar hem toelopen en hem op zijn bek slaan. Een diepe bas er in, nu, begrepen!!! Jammer.

Je verlangt er bijna naar terug, de oldschool-tijd, dat DJs nog door de plaatjes heen lulden. Ja ,mensen een heel lekker plaatje, stationair van zes naar vier, maar jongens, jongens wat een klappertje, ja, beweeg maar lekker, tante Annie, laat je gaan want dit is Jimmmmiieeeee Booohhooorrrrrrnnnnnnnnnnnnnnnn! Het hevigst verlang ik naar die ouderwetse knulligheid als ik DJ Tisto de wereld zie veroveren. Tisto, de leegste huls onder de DJs.
Je ziet het al aan zijn kop. Weerspiegelt het absolute niets. Zijn hele hoofd, n grote holle galmkamer vol trancebeats. Dit soort jongen staan normaal gesproken heel hard te trekken aan een groene struik ergens op de Betuwe, of sleutelen aan een brommertje.

Maakt ook precies de muziek die je van hem verwacht als je hem voor het eerst ziet. Lauwe Kaktrance. Muziek voor het volk. Meneer is een artiest. Daarom begrijpen ze hem ook in de States. Zijn al jarenlang met geen stok aan de westerse dance te krijgen. Snappen ze niet, Amerikanen. Je kunt er niet bij bbq-en. Tisto begrijpen ze wel, want Tisto is Circus Renz met een beat er onder. Vermaak! Merchandise. Nu! De Tisto-Longsleeve, hij is er weer. Blijf op de hoogte met Tisto-sms-jes. Tisto is het omgekeerde van underground. Zo bovengronds en banaal dat je er misselijk van wordt.

Dieptepunt tot nu toe was zijn show in het Gelredome. Dertienjarigen werden door hun ouders naar het stadion gebracht voor een avondje fijne dance door de ideale schoonzoon. Tisto had bedacht dat hij zijn publiek al draaiend meenam op een wereldreis. Tribalplaatje op en dan hopla, zestien woest op een geitenvel beukende negermensen op het podium. Je moet er maar opkomen.

Een stuitende vertoning. Tisto is Walt Disney Dance. Thematische Pretparkhouse voor avondvullend amusement.

Geef mij maar die DJ in de kelder. Geef mij maar Dizzee Rascal die net de plaat van de eeuw heeft gemaakt en geef mij maar de beats van Peaches. Zou Tisto snel eens moeten doen, het advies van Peaches opvolgen: Fuck the pain away. Is goed voor die jongen.

De mening hierboven omschreven is niet pers de mening van Start2Dance.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws