Barcode XL

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 4 september 2003 lanceerde NAIT Media Ventures i.s.m. Universal Pictures Benelux haar nieuwe album op het NoTV Visual Music label:

BARCODE XL
De bekroonde 3D animatiefilm Barcode getransformeerd in een zinderende techno DVD

Na de kennismaking met de top van de Nederlandse VJs en DJs op NOTV Visual Music 1 en Danielle Kwaaitaals HI&LO on tour, presenteerde NoTV haar derde album.Secret Cinema

Dit nieuwe CD/DVD album van Secret Cinema (aka Jeroen Verheij) en Finister (aka Adriaan Lokman) brengt wat er van verwacht mag worden: een synestesia van zinderende techno met 3D animaties. Het werpt een blik in de toekomst van de dance. Een toekomst waarbij beeld en geluid als een totaalconcept de dansvloer naar grote hoogten opzwepen: in Dolby 5.1 surround sound en strekkende meters projectiewand met virtuele droomwerelden.

Op de DVD vliegen we mee op een joyride van electronische sounds door een 3D geanimeerd universum in: BARCODE XL (ca. 60 minuten)

Tevens kijken we achter de schermen van een live optreden van Secret Cinema en Finister, tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam, in: BARCODE Live (ca. 45 minuten)

En we zien waar het allemaal mee begonnen is: de korte animatiefilm BARCODE The Movie (ca. 10 minuten) die internationaal de hoogste onderscheidingen heeft gekregen.

Voor de VJs is er een extraatje opgenomen waarmee ze zelf los kunnen gaan:
BARCODE VJ Loops (20)

En tot slot wordt de DVD vergezeld van een spetterend live optreden van Secret Cinema in Dublin op de Bonus CD (72 minuten). Secret Cinemas populariteit neemt momenteel een grote vlucht; het optreden op Lovefields 2003 bleek zelfs het festivalhoogtepunt.


Bijzonderheden:
Gewonnen prijzen van Barcode The Movie:
Festival international du film d'animation, Annecy, France: GRAND PRIX 2002
Holland Animation Film Festival ,Utrecht: GRAND PRIX 2002
World festival of animated films in Zagreb, Croatia: SPECIAL RECOGNITION
Bitfilm Festival, Hamburg: BITFILM AWARD
Leipzig International Festival for Documentary and Animated Films: SILVER DOVE
New York Expo: JURY AWARD
ANIMADRID: PREMIO INNOVA

NoTV Visual Music label
Door het beschikbaar komen van betaalbare creatieve technologie is een hele nieuwe generatie van visuele artiesten aan het doorbreken: de VeeJays (VJs). In tegenstelling tot lineaire, voorgeproduceerde films mixt de VJ (op muziek van de DJ) beelden live tot een visuele flow; dit vormt inmiddels een onmisbaar element in de totaalperformance op clubavonden en festivals. Zoals een DJ vinyl mixt met draaitafels, gebruikt de VJ DVD-spelers, computers en beeldmixers. Diverse VJs hebben zelfs hun eigen software ontwikkeld om invulling te geven aan hun visuele performances.
De internationale dance community heeft de combinatie VJ - DJ leren kennen als nieuwe standaard, waarbij naast Nederlandse DJ's nu ook de VJ's als toonaangevend worden gezien in het buitenland. De tijd is rijp om deze manier van muziek- en beeldbeleving een platform te geven dat verder reikt dan de club of het festival alleen. Als een 21ste eeuws multimedia entertainment label biedt NoTV een produktmarktplaats voor het werk van de creatieve talenten in de dance scene. Elke NoTV Visual Music DVD bevat meer dan een uur aan Visual Music mixen.
De serie NoTV Visual Music DVDs zal het komende jaar verder groeien, met nationale en internationale toppers.

NoTV is een uitgave van NAIT Media Ventures BV i.s.m. Universal Pictures Benelux (distributie).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws