Kaartverkoop CultuurNacht van start

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De kaartverkoop voor de eerste editie van CultuurNacht is begonnen. Op een groot aantal locaties in Den Haag zijn er voor 10 zogenoemde zap-passen verkrijgbaar die toegang geven tot alle culturele instellingen die meedoen aan het evenement. CultuurNacht word gehouden op 20 september aanstaande en brengt een unieke samenwerking tot stand tussen een groot aantal Haagse culturele instellingen.

Behalve toegang tot het evenement zelf geeft een zap-pas ook 2,50 korting op de twee slotfeesten die worden gegeven in het GEM, museum voor Actuele Kunst en het Paard van Troje. Daarnaast kunnen bezoekers, op vertoon van de zap-pas, gratis gebruik maken van de speciale HTM-bussen die vanaf het Spuiplein naar het Gemeentemuseum rijden.

Tijdens CultuurNacht kunnen de bezoekers kennismaken met verschillende Haagse culturele instellingen en proeven aan wat er allemaal in Den Haag op cultureel gebied te beleven is. CultuurNacht belooft een avond vol verassingen te worden. Standup-comedian Martijn Oosterhuis geeft bijvoorbeeld een optreden tussen de boeken van de Openbare Bibliotheek, Westpop produceert een Westpop Live concert in de Dr. Anton Philipszaal, bekende graffitikunstenaars laten hun kunst zien in het Museum voor Communicatie en de dansers van het Nederlands Dans Theater (NDT1) verzorgen een voorstelling in t Paard. Verder is er onder meer een bijzondere theatervoorstelling van Noordvolk in het Atrium van het Stadhuis, gebruiken multimediale kunstenaars de Nieuwe Kerk als dcor, is er raamtheater van theatergroep Drang in het Mercure Hotel op het Spuiplein.

Het evenement wordt afgesloten met twee slotfeesten in t Paard en het GEM, museum voor actuele kunst. Hier zullen bekende DJs zoals Funckarma (met Shadowhuntaz), Remski en DJ Dame een optreden verzorgen. In het GEM vindt daarnaast nog een hele speciale performance plaats van DJ Accoustic Kitty (acteur Roeland Fernhout) en DJ Daddy P .

De zap-passen zijn te koop bij het Filmhuis Den Haag (Spui 191), de Openbare Bibliotheek(Spui 68), Het Nederlands Dans Theater (Spuiplein 50-52), het Paard van Troje (Prinsengracht 10), het Gemeentemuseum ( Stadhouderslaan 41-43), Museum voor Communicatie (Zeestraat 80-82), Concrete (Schoolstraat 26), het Haags Uit Bureau (Hofweg 1) en Acku (Haagsche Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75).

Meer informatie over CultuurNacht is te vinden op www.cultuurnacht.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws