Rijkswaterstaat verbiedt DJ Jean optreden

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Digidance werd vanmorgen vroeg geschokt door een vriendelijk doch dringend verzoek van Rijkswaterstaat om het optreden van DJ Jean bij Shell pompstation Den Ruygenhoek op 29 augustus geen doorgang te laten vinden.

De gigantische media hype (o.a. op tientallen websites en op Radio 538), die de afgelopen dagen ontstond rond dit evenement, was aanleiding voor Rijkswaterstaat om contact op te nemen met Shell Nederland. Rijkswaterstaat vreest een dusdanig grote opkomst, dat de verkeersveiligheid op en rond de A4 in gevaar kan komen.

Digidance wilde met een Live miniconcert van DJ Jean op deze unieke locatie, te houden op 29 augustus, de aandacht vestigen op de release van DJ Jeans nieuwste single Supersounds. Deze single zal woensdag 27 augustus uitgebracht worden. Voor de locatie langs de A4 werd gekozen omdat deze Locatie goed aansluit op de videoclip van Supersounds waarin veelvuldig beelden te zien zijn van verschillende voer- en vaartuigen. Het leek dus logisch de CD presentatie te houden op een dynamische plek die uniek was en waar de honderden DJ Jean fans gemakkelijk met de auto konden komen.

Door de angst van rijkswaterstaat voor de verkeerssituatie en hun dreiging met hoge boetes indien het evenement wel doorgang zou vinden, zijn Shell Nederland en Digidance genoodzaakt het miniconcert naar een andere locatie te verplaatsen.

Het bericht dat Rijkswaterstaat het miniconcert verboden heeft is inmiddels al doorgedrongen tot de vele websites waar het evenement aangekondigd werd. Er zijn vanmorgen al tientallen telefoontjes bij Digidance binnen gekomen van fans, bedrijven en scholen die locaties beschikbaar stellen voor dit bijzondere evenement.

Aangespoord door deze steunbetuigingen wil Digidance nu, i.s.m. een mediapartner, een landelijke oproep doen aan fans, scholen, bedrijven, instellingen en gemeentebesturen om een locatie ter beschikking te stellen voor het optreden van DJ Jean. Hierbij is het de bedoeling dat de meest originele locatie tot winnaar uitgeroepen wordt, waarna Digidance geheel gratis op die plek het optreden zal laten plaats vinden. Digidance zal u de komende dagen en uren op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond deze nationale actie.

Wij willen nu alvast alle media, websites, bladen, radio en tv stations alsmede programma redacties bedanken voor hun steun aan de publiciteit rond dit optreden. Wij verwachten dat de huidige media hype de komende dagen nog verder zal groeien, vooral omdat het nu zeer spannend gaat worden welke locatie het optreden van DJ Jean gaat winnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws