Haarlem JAzz

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het Haarlem Jazz festival a.s. vrijdag en zaterdag heeft dit jaar een vrij progressieve line-up. Naast een aantal podia met veel jazz en wereldmuziek, presenteert het populaire Caf Praag op een groot podium voor de kerk de volgende acts op vrijdag 22 augustus: DJ Jorgensen + Feel (acrobatische dansende dwarsfluitists, MC en zanger) + mr. Beauring op saxofoon. Vervolgens DJ Cassie6 die de band Lex Empress & The Royals inleidt, een negenkoppige live act van o.a. Lex Empress die met haar indrukwekkende performance niet alleen op alle grote dance evenementen de zaal plat krijgt, maar nu ook met haar eigen band vol jazz, funk, soul, brazilian n dance! DJ Cassie6 (Luv Dancin'/ Lust) sluit vervolgens de avond af. Van 20:00-01:00.

Zaterdag 23 augustus is wederom de moeite waard om naar Haarlem af te reizen, gezien de bijzondere line-up van crossover jazz to dance. vanaf 20:00 de live act Camiel en vervolgens DJ Gregor Salto. En als hoofdact Sven van Hees & The Svengali squad. Inmiddels heeft Sven zijn nieuwe band geintroduceerd op festivals als Worldport Jazz, Oerol, Lovefields en het Blue Note festival in Gent. Onlangs bracht Sven van Hees nog een compilatie uit op Blue Note. Begin 2004 kan men zelfs een volledig nieuw album verwachten dat eveneens zal uitkomen op het befaamde jazz label Blue Note. Na zijn klassieker Gemini (1999) en Calypso (2002) zijn de verwachtingen hoog gespannen. Sven duikt dan ook direct zijn studio in om te werken aan volledig nieuw repertoire voor zijn live band en het album. 19 september echter, zijn ze nog wel te zien in het (vernieuwde) Paard van Troje in Den Haag (met dj Suv en Buscemi).


MYSTERYLAND: wie is toch die Nederlandse DJ die geen familie is van Roger Sanchez maar wel prime time staat geprogrammmeerd?

Juan Sanchez maakt zijn debuut op de komende editie van Mysterland. In de Artquake tent zal hij tussen 19:45-21:15 zijn bijzondere semi live dj-set vertonen, waarbij hij zijn energievolle techno set ondersteunt met zijn electrische gitaar en vele effecten die hij met zijn voeten bediend. Juan Sanchez, half Nederlands half Spaans, speelt al vanaf zijn 8e gitaar en vanaf zijn jeugd in diverse rock bands. Na een studie in Detroit ontdekte hij de techno en kocht direct Technics en een mixer. Na diverse feesten experimenteerde hij met zijn gitaar erbij wat een unieke combinatie bleek. Inmiddels heeft Juan meerdere malen zijn kunsten vertoond op Radio 3FM en ID&T Radio en stond hij vorig weekend op de techno truck op FFWD. Aankomend weekend staat hij nazijn favoriete producer Alexander Kowalski (live) en voor Secret Cinema die de tent afsluit. Vervolgens gaat Juan Sanchez direct door naar de after party van de Street Parade in Middelburg. Een nieuw Nederlands talent... check him out!


DJ Mason:

DJ Mason start zijn tweede Aziatische tour. Na in 2002 al een intensieve tour te hebben gedaan met gigs in Kuala Lumpur, Jakarta en Singapore, gaat Mason dit keer naar Hong Kong (CD presentatie Danny Howells), 3 gigs in China, Singapore, Jakarta en wederom Kuala Lumpur. Zijn bijzondere semi live dj-set waarbij hij tijdens het draaien live electrisch viool speelt, maakt hem erg populair in die landen. Mason is dan ook veel in het buitenland. Maar ook in Nederland is hij toch nog te vinden tussen zijn drukke schedule als DJ en producer (hij maakte o.a. de muziek voor de Grolsch reclame). Zo gaf Mason onlangs nog een vette electro set met viool met Laidback Luke in Den Haag en komende zaterdag als afsluiter op het Booch festival in Heerlen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws