Paradisco 3000 gaat terug naar de Amsterdamse School

Partyscene Redactie | 5 augustus 2003
headlines


Niet met de overdonderende kracht van een orkaan maar als een subtiel crescendo van nieuwe arrangementen en samenwerkingsverbanden, binnen de stad en overzee. Poëzie vindt muzikaal zijn weg in handen van nieuwe DJ collectieven. Wat in de stad zweeft wordt zo meegevoerd naar andere continenten en wat op reis wordt opgepikt krijgt vrijwel direct bijval in Club Paradiso. Jazz, techno, hiphop en andere stijlen leveren een veelvoud aan bronnen waaruit een nieuw geheel ontstaat dat ontegenzeggelijk lyrisch is. Het gras is in eigen tuin nog nooit zo groen geweest.

Deze tweede vrijdag in mei vindt Paradisco3000 plaats met de DJ’s Antal, All Out K, Mr Wix, bijgestaan door MC Drew, in de grote zaal. Antal en All Out K manifesteren zich in Amsterdam niet slechts als DJ. Als uitbaters van Rushhour vormen zij een belangrijke steunpilaar in de ontwikkeling van deze nieuwe Amsterdamse dansmuziek. De platenzaak vormt een spil in het uitbrengen van nieuw vinyl. Inmiddels is Rushhour uitgegroeid tot meer dan een winkel alleen en zijn de eerste rasse schreden als distributeur en producenten van nieuw materiaal gezet.

Mr Wix staat samen met KC the Funkaholic aan de wieg van Kindred Spirits, een clubavond in de kleine zaal van Paradiso. Onder dezelfde naam is nu tevens een label opgericht waarvan de eerste releases internationale erkenning hebben gekregen. Wat tijdens deze avond te horen en te zien is geweest, is nu binnen een jaar op het label te horen. Het tekent de sfeer die in vele opzichten grensoverschrijdend is; Theo Parrish meet zich op het label met Sun Ra. Spinna bewerkt ‘Gotta Make A Move’ van Rednose met Alma Horton. Londen en New York worden zodoende samengebracht in Amsterdam.

Het vormgevers-duo Machine presenteert op het witte doek van de grote zaal ‘Hope’. Een project dat tot stand kwam in samenwerking met de Rietveld Academie Amsterdam. Machine was verantwoordelijk voor de in het oogspringende vormgeving van de eerste Kindred Spirits avonden; oude en nieuwe media vermengd op LP en single hoezen die als flyers en posters de stad vulde. Beiden geven in dezelfde geest naar eigen zeggen geen multimedia maar machine lessen aan de Rietveld Academie. ‘Hope’ is hiervan het product; een persoonlijke en maatschappelijke reactie op het huidige tijdsgewricht.

De kleine zaal brengt Rednosedistrict feat. Aardvarck, Kid Sublime & Steven De Peven. Allen uit een nieuwe lichting met genoeg eigen materiaal om veelbelovend genoemd te worden. Deze maand verschijnt van hun hand het album ‘iller dan je ouders’, dat uitgebracht wordt door Kindred Spirits. Het drietal wordt versterkt door vocaliste Lyrical L uit West London. Vorig jaar was zij samen met producer/DJ Seiji verantwoordelijk voor de underground hit 'Loose Lips’.

datum: vrijdag 9 mei 2003
aanvang: 24.00 uur
entree: 12,50 euro inclusief daglidmaatschap
kaartverkoop gestart bij AUB, Postkantoren, Rushhour en Dancetracks

(toegevoegd:08-05-2003/15:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws