Report: Output ‘F-Communications special’

Partyscene Redactie | 5 februari 2003
headlines



Output begon uitermate ongelukkig voor de organisatie. Publiekstrekkers Jori Hulkkonen en Layo waren wegens ziekte afwezig. Gelukkig vond de organisatie vervanging in niemand minder dan Mr. C en de relatief onbekende dj/producer Phil Weeks. Zo kon deze F-Communications special en in het bijzonder de ten turntables nightmare, bestaande uit vijf dj’s op 10 decks gewoon doorgaan.

Terwijl de Nederlandse jock Jefferson het vijftal met een degelijke set opwarmde kon er in de andere zaal genoten worden van de ‘poppy’ house van de franse formatie Avril. Op zich niet onaardig, maar misschien waren ze iets te vroeg op de avond geprogrammeerd. De belgische dj/producer Fabrice Lig aka Soul Designer nam het succesvol van de band over. Uitstekende dj, die niet al te veel in Nederland draait maar erg goed in de gaten heeft wat het publiek wil.

Zo werd het voor het inmiddels aangevangen vijftal nog best lastig de tent vol te draaien. Maar met zoveel ervaring achter de tafels was dit geen probleem. Onder het tromgeroffel van Strauss’ ‘Also sprach Zarathustra’ (de bombastische soundtrack van Stanley Kubrick’s Space Odyssey) werden de heren Phil Weeks, Llorca, Tuomas Salmela, Alex Kid & David Duriez voorgesteld. Doordat ze met z’n vijfen waren ontstond er een ongelooflijk gedreven set. Nooit saai, met een prima drive en bij vlagen geniaal. Terwijl in de andere zaal de franse techno sensatie ‘The Youngsters’ ook al succesvol waren en Mr. C het niet al te gedreven maar wel zeer degelijk overnam was er voor deze Q-Day editie van Output maar een conclusie mogelijk. Muzikaal hoogstaand, erg gezellig en zeer bijzonder. Zo’n nachtmerrie zie ik graag terugkomen. Een bijzonder geslaagde avond, en dat is de understatement van het jaar.

Tekst: Gijs "WJS?" van der Togt

(toegevoegd:02-05-2003/12:34)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws