Partyreport Sweatboxer in Las Palmas

Partyscene Redactie | 5 februari 2003
headlines


De verwachtingen waren hoog gespannen voor het door Speedy J geïnitieerde Sweatboxer. Het feest was van tevoren helemaal uitverkocht en het publiek was al vroeg naar het voormalige pakhuis in Rotterdam afgereisd om niks van de imponerende line-up te hoeven missen. Het met veel bombarie aangekondigde soundsystem had de nieuwsgierigheid van veel bezoekers gewekt. Jochem Paap was op zoek gegaan naar het beste soundsystem en was uitgekomen bij Function-one uit Engeland. De apparatuur en een heus team met engineers werd speciaal overgevlogen, zodat het publiek optimaal zou kunnen genieten van de muziek.

Maar bij binnenkomst bleek nou juist het geluid tegen te vallen. De muziek van T Raumschmiere, een aardige mix van techno en electropop, verzoop bijna door een overdaad aan bassen. Het geluid stond bovendien tientallen decibellen te hard, waardoor een gesprek voeren volstrekt onmogelijk was. Wat het paradepaardje van Sweatboxer had moeten worden, bleek uiteindelijk de zwakke schakel in het geheel.

Aangenamer was het in de kleinere Beta Box, waar Seutek aan de knoppen draaide. De Rotterdammer moest het aanvankelijk doen met een vrij lege zaal, maar door de tegenvallende set van Miss Kittin werd het er gaandeweg steeds drukker. Vooral toen legende Arthur Baker achter de draaitafels plaatsnam, was het aangenaam toeven in deze ruimte. De Amerikaan moest het niet hebben van zijn mix-techniek, maar wist dat ruimschoots te compenseren met een voortreffelijke selectie jaren’80 hits, electro, house en techno.

Achteraf gezien was het de meest verrassende set van de avond. De grote zaal stond vooral in het teken van snoeiharde techno. Tijdens de knallende set van Speedy J kwam het speciaal overgevlogen soundsystem beter uit de verf, al stond het nog steeds veel en veel te hard. Chris Liebing sloot de nacht af met een bikkelharde technoset, die door de loodzware bassen nog monotoner leek te klinken.

Tekst: Jelle


(toegevoegd:02-05-2003/10:56)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws