Report: TWSTD Qnsdy

Partyscene Redactie | 5 februari 2003
headlines




Alleen dreigde, door de regen, die rond het middaguur met bakken uit de hemel kwam vallen, de eerste editie van Twstd Outdoor letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Een handje vol mensen stond, gewapend met paraplu's en regencapes, te dansen in de modder. Alsof er een teken van boven werd gegeven, klaarde het op toen dj Stefano Richetta begon te draaien. De weergoden waren hem kennelijk goed gezind. En niets voor niets. Richetta begon zijn set met lekkere up-tempo muziek en waarna het alsmaar beter werd.

Langzaam verzamelden zich steeds meer mensen op het Weteringcircuit. Het vieze, natte gras leek hen niets meer te kunnen schelen. Het feest was begonnen! Deze resident dj van Twstd kan zonder twijfel worden als nieuw aankomend talent worden beschouwd. Zijn draaistijl is het best te omschrijven als een mooie, heldere vorm van techno. De opbouw, platenkeuze en tempo lijken veel op die van Jack de Marseille, die een aantal uren later zijn kunsten ten gehore zou komen brengen. De uitdrukking 'A new star is born', is zeker op hem van toepassing.

Een ander hoogtepunt van dit Outdoor evenement was eveneens een ster van Nederlandse bodem, dj Laidback Luke. Door het hoge dansbaarheidsgehalte van zijn set, kwamen er veel voetjes los van het drassige gras en was de stemming opperbest. Tegen zessen verscheen de Franse Jack de Marseille ten tonele. Dat deze man flink aan de weg timmert in de dancescene, moge duidelijk zijn! Met zijn enthousiaste performance en zijn gevarieerde muziekkeuze heeft hij al vele harten veroverd. Aan het einde van Twstd Qnsdy werden de partypeople door Billy Nasty getrakteerd op een flinke portie techno, zoals techno bedoeld is! Het kan haast niet anders dan dat zelfs Paleis Soestdijk heeft staan trillen op haar vesten!

Tekst: Masha van Vlijmen

(toegevoegd:02-05-2003/10:42)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws