Report: Ouderwets HQ’en in de Melkweg

Partyscene Redactie | 5 januari 2003
headlines

Ook deze maand was het HQ feest niet helemaal uitverkocht. Toch moet ik bekennen dat het een supergezellige avond bleek. HQ staat niet alleen bekend om haar goede muziek maar vooral ook om de uitstekende sfeer die er in de twee danszalen hangt en natuurlijk de uiteenlopende types die de fantastische sfeer juist bepalen. Een vaste harde kern bezoekers laat zijn gezicht altijd zien in de Melkweg. Deze kern staat erg open naar de ‘virgins’ van de avond en zorgen ervoor dat menigeen wegwijs wordt gemaakt. Men komt immers naar de HQ voor één ding en alleen maar één ding - dat is om eventjes de boel te laten voor wat het is en stevig uit je bol te gaan op de draaikunsten van zowel nationale als internationale DJ’s uit de hardstyle scene.

Afgelopen vrijdag kreeg ik en de - pak ‘m beet 900 anderen - weer een geweldige line up aan DJ’s te verwerken. De meer groovy-achtige sounds van DJ’s als Jan Driver en Langua da Groovedealer Carta vulden de sfeervolle Oude Zaal. Deze stroming heeft zich in een rap tempo erg populair gemaakt bij het gewoonlijk harder georiënteerde publiek van HQ.

In de Max, de grote zaal van de Melkweg wordt het publiek getrakteerd op de keiharde beats van DJ’s Rossi, Phil Renolds [UK], JP, en als vaste afsluiter Tom Harding [UK]. Een HQ feest begint eigenlijk al een stuk vroeger dan menig ander feest in Amsterdam. Rond een uur of elf als de tweede DJ begint met draaien begint de grote zaal al aardig vol te lopen en zit de sfeer er al goed in. Rossi had weer de moeilijke [ondankbare] baan en opende zoals gewoonlijk het feest in de Max. Lekker opbouwend naar de, voor mij, nieuwe sounds van Phil Renolds. Deze DJ had ik zelf nog niet eerder gehoord maar ik was erg gecharmeerd van zijn stijl van draaien. Ook hij liet ons een set horen met verrassend veel hardtrance nummers. Een erg welkomende verrassing. Over JP kan ik niets schrijven zonder daarbij in herhaling te vallen wat ik in vorige reports over hem geschreven heb. JP is en blijft voor mij persoonlijk dé nummer 1 hardstyle DJ van Nederland. Na zijn optreden bij UDC’s Impulz [live opgenomen op CD en DVD] had ik echt high hopes en werd natuurlijk niet teleurgesteld. Een goede opbouw en geweldige platenkeuze tekenen zijn altijd inspirerende set.

Maar de verrassing van de avond was toch wel de set van Tom Harding. Het is weer een hele tijd geleden dat Tom Harding zo heeft gedraaid. In plaats van de altijd en eeuwige saaie, vlakke set die hij de laatste twee jaren afdraaide liet hij het publiek een set uit de oude schoenendoos horen. Verrassend veel variatie, een goede platenkeuze [UK hardhouse afwisselend met hardtrance] en prachtig naar een hoogtepunt opgebouwd. Het leek wel alsof “Good Ol’ Tom” terug van weggeweest was. Ik kijk gewoon nu al weer uit naar zijn volgende optreden.

Een nachtje HQ staat voor mij altijd gelijk met veel vriendelijke mensen om me heen, geweldige muziek, te gekke DJ’s, een flesje water in mijn hand en dansen totdat de lichten aan gaan. Hou je van Hardstyle dan is HQ echt een must!

Tekst: Jeffrey F. Kilian

(toegevoegd:01-05-2003)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws