Club Paradiso, Kindred Spirits Afrobeat Party

Partyscene Redactie | 5 januari 2003
headlines


Afrobeat behelst echter meer dan deze muzikale kenmerken. Fela Kuti schreef door middel van zijn Afrobeat politieke geschiedenis. Dit politieke engagement van Fela Kuti vormt inmiddels een wezenlijk kenmerk van Afrobeat; een sterk sociaal bewogen engagement waarin de eigen gemeenschap en Afrika centraal staan. Ook al is de politieke realiteit een andere, veertig jaar na dato is de zeggingskracht van deze muziek onveranderd gebleven. Zo vertegenwoordigt Fela’s zoon, Femi Kuti, de afrobeat van een volgende generatie: een moderne variant en openstaand voor Westerse muzikale invloeden, maar even opzwepend en geëngageerd. De laatste jaren vindt Afrobeat, dankzij de populariteit van afro-cubaanse ritmes in de dansmuziek, opnieuw zijn weg naar een breed publiek.

Vrijdag 2 mei presenteert Kindred Spirits de tweede editie van de Afrobeat parties die in samenwerking met Jump n Funk in Club Paradiso georganiseerd worden. Jump n Funk is een maandelijks terugkerende Afrobeat party in New York. Geestelijk vader Rich Medina werkt hierbij nauw samen met talrijke New Yorkse Afrobeat bands als Antibalas, Kokolo en Wunmi. Rich Medina onderscheidde zich als MC, DJ, producer (o.a. Jill Scott) en spoken word artiest.

Kees Heus alias KC the Funkaholic stond enkele jaren geleden aan de wieg van Kindred Spirits, inmiddels een vast onderdeel van Club Paradiso. De muzikale ontdekkingsreis van het programma resulteerde niet slechts in een grote belangstelling vanuit het buitenland maar tevens in het gelijknamige label Kindred Spirits. Vanaf de eerste release in november 2002, een bewerking van Sun Ra’s “Saga of Resistance” door Theo Parrish, wordt het label nauwlettend gevolgd en gesteund door gezaghebbende journalisten, DJ’s en muzikanten. Hetgeen op de vloer van de kleine zaal tot stand is gebracht reikt bijvoorbeeld met deze Afrobeat parties even vanzelfsprekend tot New York. Kindred Spirits brengt binnenkort in samenwerking met Jump n Funk de eerste Afrobeat compilatie uit op het Kindred Spirits label.
Binnenkort meer informatie op www.clubparadiso.nl.

datum: vrijdag 2 mei 2003
aanvang: 24.00 uur
entree: 12,50 inclusief daglidmaatschap
kaartverkoop gestart bij AUB, Postkantoren, Rushhour en Dancetracks

(toegevoegd:01-05-2003/12:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws