Monumental zet dijk van een awakenings neer

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Sinds jaar en dag biedt Monumental Nederland het beste van het beste wanneer het om techno draait. Zo ook die bewuste nacht van 20 op 21 april 2003. Niemand minder dan Richie Hawtin was headliner van deze editie. Een awake om niet zomaar te vergeten.

  Bij binnenkomst stond neerlands trots, Remy, achter de decks. Een ongelofelijk harde set kregen we met zijn allen te verduren. Iets wat we van de Hagenees de laatste tijd niet meer zo vaak horen. Desalniettemin, was het een puike set. En iedereen genoot zichtbaar. Renato Cohen was zijn opvolger. De Braziliaan leverde niet zoveel bij aan deze Awakenings. Het gas zat er goed op, maar daar bleef het ook bij. Het was een vrij monotone set, die in schril contrast stond met die van publiekslieveling Richie Hawtin.

    Na een waanzinnig, orgastisch vuurwerkspektakel begon de Canadees zijn set. Minimale techno geluiden vulden de strak en minimaal aangeklede Docklands. Drie uur lang werd menig technohead volledig gek gemaakt. Bliepjes hier, doffe dreunen daar. Ja, meneer Hawtin weet wel hoe het moet. Met zijn allen werden we de diepte ingedompeld. Slechts enkele malen werd ons een wat adem gegund, maar direct na deze spaarzame momenten verkoos Hawtin wederom de diepte. Zonder ons hier tegen te kunnen verweren, trok hij ons hopeloos mee. Tezamen met de prachtige lasershow en met medewerking van Steve Rachmad werden we uiteindelijk als schipbreukelingen op het strand van Verbazing geflikkerd. Wat een gruwelijke set was dit. Maar hoe flikt hij dat toch elke keer? Want elke keer denk je zijn muzikale gedachtegang te kunnen volgen, totdat hij weer een andere insteek gevonden heeft. En dan sta je met je Hawtin-analyse weer bij 0.   Rachmad fungeerde deze avond als hekkensluiter. De laatste 15 minuten draaide hij back2back met Richie, hetgeen een extra exclusief accent aan de avond gaf. Tja, ik denk dat menig Awakeningsbezoeker niet meer wist waar hij of zij het zoeken moest na “Ignition Key”.
 
Ja. Het was weer een heerlijke Awakenings. Muzikaal gezien was het helemaal top. Maar ook op facilitair gebied had de bezoeker niets te klagen. De wc’s bijvoorbeeld. Gratis, in overvloed en brandschoon. Zo hoort het. 5 juli is het Awakeningsfestival in Spaarnwoude. Onlangs is de line-up bekend gemaakt. En, lieve mensen, die mag er wezen. Techno grootheden Jeff Mills en Dave Clarke komen een kijkje nemen in Spaarnwoude. Oh oh, wat een fijne zomer zit er weer aan te komen…   Beelden: Swan  Text: Jos    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws