Mainstage-editie april met Kenny Larkin & Dimitri

Partyscene Redactie | 25 april 2003
headlines


Eigenlijk is elke vorm van introductie voor deze twee heren overbodig. Kenny Larkin dankt zijn gevestigde naam aan zijn melodieuze, diepgaande, warme Detroit techno sound, waar Dimitri natuurlijk bekend is om zijn veelzijdigheid als dj, producer en remixer, zijn glorietijd in de Roxy, de oprichting van Outland Records en de vele nationale en internationale podia die hij beklom.
Mainstage zet, met komende en gaande edities, toch duidelijk een trend neer door constante kwaliteit te bieden en continu te streven naar verrassing van het publiek; een sterke programmering, een imposante lichtshow en een verrassend en strak decor.

De Amerikaan Kenny Larkin begon zijn muzikale carriere in 1989. Door zijn inspiratie te putten uit het werk van grootheden als Juan Atkins en Derrick May en door zijn veelvuldige aanwezigheid in Detroitse clubs, klampte hij al snel aan bij Richie Hawtin en John Acquiviva om voor hun label Plus 8 te gaan produceren. Zijn bekendste releases op Plus 8 zijn “We Shall Overcome” en “Integration”. In 1992 richtte hij zijn eigen label Art of Dance op, waar hij als Dark Comedy “War of the Worlds” uitbracht. Daarnaast is hij onder meer bekend van projecten als Yennek en Pod, waar hij zijn releases voor had op het label Buzz. Zijn eerste album release was “Azimuth” (Warp Records) die de boeken in ging als één van de meest originele en gewaardeerde techno albums tot op vandaag.
Kenny staat bekend om zijn combinatie van swingende ritmische melodieën en diepgaande techno backbeats. Hiermee valt hij ergens te categoriseren tussen de Detroit en Chicago school.

Mainstage
Zaterdag 26 april
DJ’s: Kenny Larkin & Dimitri
Tijd: 23.00-05.30
Locatie: Escape, Rembrandtplein 11, Amsterdam


Volgende Mainstage, 31 mei: Cari Lekebusch (SWE), Leandro Gamez (ESP)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws