Een aantal vragen aan Stonebridge

Partyscene Redactie | 25 april 2003
headlines


Dit jaar vier je dat je 2 decennia een succes carrière als dj en producer hebt. Wat is het dat jou blijft motiveren na zo’n lange periode?
”Het is de liefde voor muziek en om eerlijk te zijn kan ik geen betere of andere baan bedenken.”

Je bent wereldberoemd zowel als remixer, dj, producer en labeleigenaar. Naar welke van de drie gaat je voorkeur uit?
”Ik heb geprobeerd om me maar met 1 ding bezig te houden, maar dat werkte niet helemaal. Ik houd me nu evenveel bezig met remixen, produceren, runnen van m'n label als met draaien en dat is voor mij de beste combinatie. Het label is meer als promotie bedoelt voor mij als dj en voor mijn producties, dus dat is geen fulltime baan.

Robin S. of Enrique Iglesias?
Robin S natuurlijk, zij is (of was) een house artiest waar we er meer van nodig hebben.”

Je hebt een wereldwijde top 5 hit gehad met Robin S.’ ‘Show me Love’. Heeft je dat rijk gemaakt?
”Nee, de deal die gesloten was heel slecht, een eenmalige beloning van 1000 pond, maar het opende zeker veel deuren voor mij. Dus als ik het van deze kant van het verhaal bekijk is het alleen maar positief, het heeft me zeker in de business gebracht.”

Op welke criteria accepteer jij wel of niet een aanvraag voor een remix?
“Ik moet het in principe kunnen om overal iets mee te doen. Sommige aparte dingen kunnen juist een uitdaging zijn voor mij, maar ik neem eigenlijk nooit rock of overduidelijke etnische projecten aan.


Wat zijn je plannen voor de toekomst met je eigen muziek?
“Ik heb mijn eerste album voor Hed Kandi juist afgerond, het wordt in september uitgebracht voorafgegaan door een paar singles die worden uitgebracht gedurende de zomer. Mijn label, Stoney Boy Music, brengt binnenkort nog heel wat cools uit.”

Wanneer kunnen wij in Nederland naar een optreden van jou?
“9 mei draai ik in Sinners in Heaven te Amsterdam en 10 mei voor Hed Kandi in Hotel Arena te Amsterdam. Waarschijnlijk draai ik ook 9 augustus tijdens de Heineken Streetparade in Rotterdam op een truck van Hed Kandi.”


(toegevoegd:25-04-2003/11:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws