Report: Mr.C @ Patronaat.nl

Partyscene Redactie | 22 april 2003
headlines


Samen met de Nijmeegse dj Jan Liefhebber, Lady Aida uit Eindhoven stond Mr.C uit Londen op de line-up voor deze goede vrijdag. Een goede line-up en één die garant staat voor een aangenaam avondje house. Het thema van vanavond was: ‘Ten years of electronic music’. Het was dus de bedoeling dat er hier en daar wat classics gedraaid werden.

Jan Liefhebber beet de spits er vanaf. Bij binnenkomst bleek dat hij er zin in had. Het tempo lag meteen al hoog en de beats waren hard. Agressieve electro werd afgewisseld met bekende oude platen en die werden weer afgewisseld met stevige techno. Het was een lekkere afwisselende en diverse set maar misschien wat hard.
Na meneer Liefhebber kwam mevrouw Aïda. Lady Aïda, al jaren mee draaiend in de Nederlandse scene, lijkt er altijd zin in te hebben. Het enthousiasme spat er vanaf. Met een grote smile op haar gezicht en hevig bewegend op de muziek lukt het haar om alleen daarmee al de helft van de zaal mee te krijgen. De andere helft krijgt ze mee met haar energieke mix van techno en electro. De dansvloer werd ondertussen voller en voller. Het eerste hoogtepunt van de avond was daar toen een hele gemeen funky versie van Moby´s ´Go` werd gedraaid. Net als je denkt dat je het helemaal gehad hebt met die plaat, komt deze geweldige remix.

Het Patronaat was lekker gevuld, niet te druk, toen Mr.C aan zijn set begon. Lady Aïda had wat afgebouwd zodat Mr.C zijn eigen ding kon doen. Het verhaaltje van Mr.C begon met de wat stevige tech-house maar al snel sleurde hij de hele zaal de diepte in. Prachtige diepe techno en soms stevige deephouse kwamen voorbij. De zaal ging mee en iedereen leek het goed te vinden. Geen oeverloos gebeuk maar met goede muziek de diepte in. Opvallend was hoe stoïcijns Mr.C was. Bij vorige optredens heb ik hem zeker enthousiaster gezien. Een scratch kon er af en toe nog net vanaf maar voor de rest geen lach en geen blik de zaal in. Het was net of hij er helemaal niks aan vond. Het publiek vond allemaal wel best. Mr.C zelf bleef heel beleefd en zei dat hij het wél leuk vond en dat hij vooral de crowd zo relaxt vind in Haarlem.

De sfeer in het Patronaat is altijd uitermate relaxt tijdens dit soort feesten. De decoratie mag best wat meer. Die twee strandemmertje met schepjes verhogen niet mijn feeststemming en ik denk dat het gros van de mensen ze niet eens ziet. Nog een paar feestjes en dan is het over. Het Patronaat verhuist tijdelijk naar wat nu de Fietzenfabriek heet en op de plaats waar het Patronaat nu staat komt een nieuw gebouw. Een grote zaal voor zo´n 900 mensen en een kleine zaal voor 300 mensen die opgeleverd worden in het voorjaar 2005. Reden genoeg om naar uit te kijken.

Tekst en foto’s: Sander Ebbeling

(toegevoegd:22-04-2003/13:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws