Report: Awakenings

Partyscene Redactie | 21 april 2003
headlines

Met bekende namen als Steve Rachmad, Remy en technotopper Richie Hawtin beloofde het bij voorbaat al een geslaagde avond te worden. Ook twee nieuwe dj’s die nog nooit eerder in Nederland hadden gedraaid, waren van de partij. Magda beet het spits af. Deze aantrekkelijke in New York wonende Poolse dame is afkomstig uit de m_nus stal van Richie Hawtin, wat op zich al een garantie voor talent betekent. Ze wist in elk geval het publiek goed op te warmen met haar lekkere, funky getinte, draaistijl.

Daarna was het de beurt aan de oude vertrouwde Remy. Hij voelt, als geen ander het publiek haarfijn aan en gooide op het juiste moment de beuk er in. Kortom, Remy gaf een ouderwets lekkere set weg, andere woorden zijn er niet voor! Halverwege de avond was het tijd voor de tweede rising star, Renato Cohen. Hij draaide afwisselend, maar het tempo had af en toe wel wat meer omhoog gekund. Dat deze Braziliaan een aardig plaatje kan draaien, heeft hij beslist laten horen. Maar daarnaast is Cohen ook een talentvolle producer. Hij won in 2002 een Award voor beste producer in Brazilië. Hits als 'Pontape' en zijn remix van Technasia’s ‘Hydra’ heeft hij al op zijn naam staan.

Na een spetterend vuurwerk, wat nog mooier was dan tijdens Oud & Nieuw, verscheen Richie Hawtin achter ‘the wheels of steel’. Opbouwend, donker, experimenteel en rauw, zo zou je Hawtins set van deze avond het best kunnen omschrijven. Af en toe trilde het NDSM Warehouse op haar vesten, zo stond Hawtin te scheuren. Maar ook bestond zijn set uit tergend lange rustpunten, waarop de feestgangers weer wakker geschud moesten worden met veel BPM’s. Love Hawtin, or hate him, is op deze Canadese dj beslist van toepassing. En last but not least, een goede afsluiter van dit Paasfeest, Steve Rachmad. Nog even flink back 2 back stampen. Rachmad zorgde op muzikaal vlak niet echt voor veel verrassingen, wel voor een flinke portie lichaamsbeweging en ook niet onbelangrijk, een voldaan gevoel!

Minpuntje van deze Awakenings was het vervoer met het pontje. Er was maar één boot beschikbaar. Daardoor stonden veel feestgangers op zowel de heen- als de terugweg, lang te wachten voordat ze eindelijk aan de overkant waren en zich konden storten in het feestgedruis of hun bedje konden opzoeken. Maar ondanks dat mag wel worden gezegd dat deze editie, in vergelijking met de vorige twee events in het NDSM Warehouse, aanzienlijk is verbeterd. Het geluid was goed op niveau, aan de aankleding van de zaal was aandacht besteed en de lasershows waren, as usual, fenomenaal! Iedere keer wordt het beter! Dat beloofd dus veel goeds voor het aankomende festival!


tekst: Masha van Vlijmen


(toegevoegd:21-04-2003)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws