JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 15 april 2003
headlines


Hoewel ik redelijk netjes en georganiseerd ben, wat inhoudt dat ik (net als vele andere Dj’s in Nederland) mijn plaatjes netjes in een platenkast van Ikea heb gehuisvest, kan ik soms wel uren op zoek zijn naar een specifieke 12”.

Vakje voor vakje worden de plaatjes bekeken en betast, en bij twijfel even op de platenspeler gelegd. Na de platenkast, worden de vinyltjes op de grond (want ook daar staan weer plaatjes!) aan de inspectie onderworpen. Was het nou die? Of is het deze plaat?

In je hoofd neurie je het melodietje, doe je dit niet, dan weet je op een gegeven moment niet eens meer wat je eigenlijk zoekt.
Hoeveel platen kan en mag een mens eigenlijk bezitten? Soms zou ik willen dat ik er wat minder had, zodat dit soort speurtochten wat minder frustrerend uitpakken.

Want dat is meestal het geval, bij mij althans..
Maar mocht je het geluk hebben de desbetreffende 12” eindelijk te vinden, dan wordt dit gevierd met een primaire overwinningsschreeuw en daarbij gepaard gaande overwinningsdans. Dat is pas een lekker (en bevredigend) gevoel!

1- ALEXANDER KOWALSKI – BELO HORIZONTE (KANZLERAMT)
De nieuwe Alexander Kowalski is een juweeltje! Het mooi geproduceerde ‘Belo Horizonte’ zit vol melodieuze sounds en strings, en doet me qua sfeer denken aan Rolando of Vince Watson. Onder al die mooie geluidjes, zorgen Kowalski’s solide beats voor een dansbaar geheel. Tip!

2- SAM LA MORE – TAKIN’ HOLD (UNDERWATER)
Sam Littlemore, zoals La More eigenlijk heet, is een jonge producer afkomstig uit Sydney, Australië. Zijn nieuwe productie op Darren Emerson’s Underwater label, wordt al enige tijd gedraaid door Pete Tong. ‘Takin’ Hold’ is een zomerse clubkletser met Elektropop invloeden. Zomerhitpotentie!

3- PHIL WEEKS – HYPNOSE (ROBSOUL)
Robsoul is opgericht in 2000 door Phil Weeks. Behalve Weeks produceren ook mensen als David Duriez, Derrick Carter en Fries & Bridges voor het label. De remixen op deze 12” werden verricht door Tony Senghore enTony Hewitt uit Californië. Twee coole mixen, maar ik kies voor de Hewitt remix, die rockt zeker in cominatie met die vette mannenstem. Voor de liefhebbers van Derrick Carter.

4- HIPP-E – CLOUDY SKYZ (RI’QUE)
Deze week is Hipp-E in Amsterdam te zien en te horen, als onderdeel van H-Foundation: donderdag in de Sol en vrijdag in Hotel Arena, zeker naar toe gaan! Anyway, deze nieuwe Hipp-E 12” is weer een prima release van deze Westcoast producer. Met name het hypnotiserende nummer ‘Cloudy Skyz’ is een heerlijke track. Binnenkort komt ook het uitstekende H-Foundation album uit !!

5- VARIOUS – ESTEREO DUBBED (ESTEREO)
Estereo is niet een label waar ik veel binding mee heb, maar van tijd tot tijd brengen ze erg fijne plaatjes uit. Zoals deze Unreleased Dubs van Julius Papp en Hakan Libdo, respectievelijk geremixt door Freaks en 20/20 Vision. De Freaks Dub is lekker, maar mega spacy, terwijl de techy 20/20 Dubs wat dansvloervriendelijker zijn. Hij gaat bij mij zeker de platenkoffer in!!!

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:15-04-2003/13:04)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws