Amsterdams Nachtburgemeesters collectief 'De Nachtwacht' opent spreekuur

Partyscene Redactie | 4 oktober 2003
headlines


Vanaf vandaag opent de Amsterdamse Nachtwacht een wekelijks spreekuur dat iedereen de gelegenheid biedt om zijn of haar zegje te doen over het Amsterdamse nachtleven. Hiermee verheft de Nachtwacht de wachtkamer tot spreekkamer, zodat de verschillende sprekers ook elkaars mening kunnen aanhoren. De Nachtwacht ziet ontmoeting als een belangrijke kwaliteit van het nachtleven.

De Nachtwacht richt zich op het verbeteren van het Amsterdamse uitgaansleven en op onderwerpen die in het verlengde daarvan liggen. In de Nachtwachtkamer is ruimte om over deze onderwerpen te praten. Er is een kleine bar en er staat een ideeënbus en een collectebus voor de Nachtwacht. Maandelijks er zullen er thema-avonden in de vorm van een talkshow georganiseerd worden.

In mei of juni zal de Nachtwacht op een nog nader te bepalen plaats een benefietfeest organiseren om een start te maken initiatieven van de Nachtwacht te financieren, zoals Wereld Aids-nacht, Culturele Stadsdeel-nachten en een website. Hieraan vooraf zal, in samenwerking met wethouder Hannah Belliot, een openbare discussie plaatsvinden over de nachtcultuur. Deze discussie wordt gehouden in het verlengde van de Lange termijnvisie cultuur van de wethouder. Verschillende initiatieven uit het nachtleven worden gevraagd tijdens het benefietfeest acte de présence te geven.

De Nachtwacht bestaat uit: Joost van Bellen - DJ en feestenorganisator, Felix van der Eerden – horecaondernemer en muziekprogrammeur, Anne Hemker – socioloog en organisator, Dick Koopman – art director en organisator, Lex Pacific – DJ en horecaondernemer, Kim Tuin – DJ- en VJ-boeker en feestenorganisator, Puck Verdoes – feestenorganisator, Maz Weston. – programmeur en programmamaker

Meer informatie over de Nachtwacht: www.djfanclub.nl/nachtwacht.

SPREEKUUR EN OPEN PODIUM IN
DE NACHTWACHTKAMER:
Elke donderdagavond op Amstel 2, boven restaurant INEZ IPSC.

Van 21.00 tot 23.00 uur – SPREEKUUR
Van 23.00 tot 01.00 uur – OPEN PODIUM

(toegevoegd:10-04-2003/11:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws