Vision Impossible geeft vj show in Nieuwe Vide

Partyscene Redactie | 4 oktober 2003
headlines


Op het plein voor de Nieuwe vide centraal geven zij vanaf 21:00 een VJ show aan Haarlem die bol staat van spectaculaire 3 D animaties die normaal alleen in grote clubs of house events te zien zijn.
Nieuwe Vide Centraal heeft na tien interessante exposities en even zoveel VJ/ DJ optredens het einde bijna in zicht. De 9 maanden die Nieuwe Vide er op heeft zitten in het centrum van Haarlem heeft ons als Haarlems kunstenaar initiatief toch iets dichter bij de mensen gebracht.

De VJ formatie Vision Impossible bestaat uit drie artiesten; Martijn Adema (28), Berry van Dijk (29) en Ruben Langedijk (28). Vanuit hun studio in Amsterdam werken ze fulltime aan het creëren van eigen visuals. In het weekend staan ze veelvuldig op de grotere feesten van Nederland.

Vision Impossible heeft een erg herkenbare stijl. Toch weten ze met zelfgemaakte visuals hun shows geheel aan te passen aan de stijl van de evenementen waar ze optreden. De beelden zijn vaak een combinatie van graphics en 3D-fantasie voorstellingen. Deze combineren ze tot fantasievolle verhaallijnen om zo de muziek en sfeer van de avond visueel te versterken.

Martijn Adema begint in 1995 tijdens zijn opleiding aan de Kunstacademie met veejayen. Vision Impossible ontstaat in 1997 als animatiespecialist Berry van Dijk en graficus Ruben Langedijk zich aansluiten. In de periode die volgt zijn ze regelmatig te zien op feesten in de Paradiso, Melkweg, Mazzo en evenementen als Massive en Dancevalley. Begin 2000 werden ze de resident veejays van Kremlin, waarna een erg succesvolle periode volgde waarbij ze de totale vormgeving van deze clubavond verzorgden. In 2002 volgde erkenning met het winnen van de LSDA-award en de Gouden Kabouter voor beste Nederlandse veejays.

Naast Kremlin verzorgde Vision Impossible het visuale gezicht voor feesten als EVE, Fusion, Intenze, Integrate, VIP club en vele anderen. Intussen zijn ze resident veejays in de succesvolle club Matrixx in Nijmegen.

Vision Impossible heeft grote plannen voor de toekomst. Er wordt gewerkt aan het uitbrengen van een veejay-DVD en een geheel eigen show waarbij muziek, beeld en geluidssamples samenkomen.

(toegevoegd:10-04-2003/10:41)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws