ID&T plannen in Zuid-Korea krijgen vorm

Partyscene Redactie | 4 september 2003
headlines


“We hebben een datum”, zegt ID&T directeur Eric Keijer, niet geheel zonder trots. Op 21 juni is het Koreaanse Seoul de eerste buitenlandse stad die het compleet Nederlandse danceconcept Sensation zal ontvangen. Het initiatief hiervoor komt volgens Keijer bij de Koreanen vandaan. “Als je internationaal gaat rondkijken wat er op dit gebied zoal voorhanden is, dan kom je snel in Nederland terecht. Ben je eenmaal in Nederland dan kom je snel bij ons terecht.”

De bijdrage van ID&T aan de eerste Sensation in het buitenland komt in de vorm van decor, licht en muzikale invulling. “Natuurlijk gaan wij geen soundsystem invliegen als je dat lokaal prima kunt verkrijgen. Maar het wordt wel allemaal precies zo opgebouwd als wij in ons script hebben vastgelegd. Het draait om de vertaling van het concept.” In het olympische stadion is plek voor zo’n 15.000 bezoekers.
Dat de kleur wit in Azië overigens de bijbetekenis van rouw heeft, ziet Keijer niet als een bezwaar: “We hebben in Nederland met Sensation Black ook geen klachten gehad.”

Wat wel een kink in de kabel kan brengen is de oorlog en de toenemende spanning tussen beide Korea’s. Het communistische Noorden wordt door Amerika tot de ‘As van het Kwaad’ gerekend. Noord-Korea voert regelmatig een kernproef uit om de internationale gemeenschap onder druk te zetten. Binnen het extreem gesloten land heerst grote hongersnood en Noord-Korea probeert met het dreigen met kernbommen geld los te peuteren. Het is het uitspelen van deze nucleaire troefkaart die de doorgang van Sensation in Seoul zou kunnen verhinderen. Keijer maakt zich er nauwelijks druk om. “Dan stellen we het gewoon een maandje of vijf uit.”

(toegevoegd:09-04-2003/09:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws