JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 4 augustus 2003
headlines


Ik vraag me dat ook weleens af, als ik na het weekend de ervaringen van Dj’s en bezoekers van feesten/clubs met elkaar vergelijk.
Die kunnen namelijk ernstig van elkaar verschillen. Krijg ik in de winkel eerst een bezoeker, die naar club X is geweest en me vertelt dat het een suckfeest was, geen leuke mensen en slechte Dj’s. Spreek ik later die dag één van de Dj’s die op die avond heeft gedraaid, die me dan enthousiast vertelt dat ie zo lekker heeft staan draaien. Tja, wie moet je dan geloven? Werd er echt zo slecht gedraaid of was die bezoeker in een slechte bui en had een top Dj ook geen verschil gemaakt?

Als Dj zul je niet zo gauw toegeven dat je draaide als een soort Dj Mozes, die de dansvloer uiteen splijt, net als de Rode Zee. In zo’n geval zeg je meestal dat het aan de mensen lag, dat ze niet meegingen in je verhaal.

Het schijnt dat ze onlangs hebben ontdekt, dat Mozes nog een elfde gebod van God heeft doorgekregen, maar dat er geen plek meer was op de (met de 10 andere geboden volgeschreven) stenen tabletten, namelijk ‘Gij zult geen dansvloeren leegdraaien’.
Het zou trouwens geen slecht idee zijn dit gebod in ere te herstellen!




1- POISONBOX – AFRICAN DRUM (STICKMAN)
Op het label kwaliteitslabel Stickman verscheen deze productie van Poisonbox, een project van Aleksei Harinov uit Estonië. Ik vind alle drie de tracks erg okay, maar mijn voorkeur gaat uit naar het nummer ‘Galaxytech’. Voor de vele fans van melodieuze, sfeervolle tech-house.

2- DYMOS – DEFENDING (EDM)
Dit fijne plaatje is een productie van Dymos, volgens mij een projectnaam van Robin ‘Jaydee’ Albers. ‘Defending’ is een vette tribalgroove met een techy randje, je moet de plaat wel even omlaag pitchen, aangezien hij op de nulstand nogal snel is. Daarna kun je hem maar liefst 9 minuten laten doorgrooven.

3- LEE CABRERA – SHAKE IT REMIX (CREDENCE)
Het origineel is momenteel een hele dikke clubhit, maar die is mij net te happy. Ik ga voor deze oldskool remix van Onionz en Master D., die met z’n 808 geluidjes en de funky baslijn lekker voortkabbelt. Shake it, baby!

4- 15TH STREET – NERVOUS RUNAWAY (WHITE LABEL)
Ik ben wel een fan van de zogenaamde cut-ups, deze van 15th Street is ook weer zo’n leuke. Een knip-en-plak verhaal met Nuyorican Soul/MAW producties, te weten
‘ The Nervous Track’ en ‘ Runaway’. Een en ander is op deze 12” prima gelukt, een soort nostalgie in een nieuw jasje.

5- WALLY LOPEZ – DRAH (WEEKEND)
De Spaanse invasie is in volle gang met releases op labels als Stereo en Weekend, artiesten als Chus, Lopez, Dr. Kucho zijn als kometen omhoog geschoten. De reden dat ik dit plaatje heb gekocht, is het aanstekelijke ritme. Het is eigenlijk niet meer dan dat, maar desondanks prima dans- en draaibaar. Olé !

DJ Jefferson

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:08-04-2003/10:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws