Report: Na 14 jaar house is er nog steeds H-O-P-E!

Partyscene Redactie | 4 maart 2003
headlines


En dan toch, het is niet meer hetzelfde. De nacht van gister (zaterdag 29 maart) lijkt wel erg veel op die van vorige week, en op die van de week ervoor. Om maar niet te spreken over al die 365 nachten dáárvoor. In je gedachte is het één groot feest. Waar moet je nou nog heen? Je weet het allemaal niet meer…. Overal lijken de organisatoren alleen nog maar hun zakken te willen vullen. Dus ja, wat doen we als het allemaal niet meer weten? Inderdaad. Time to try something new, baby!

En dat is precies wat de nieuwe party organisatie H-O-P-E dacht. Zij namen het heft in eigen hand en komen met een nieuw concept. H-O-P-E staat voor High On Positive Energy. Klinkt lekker, beloofd veel. Net als het openingsfeest van afgelopen zaterdag. Om de geboorte van dit nieuwe kindje van René Vidal, Onno Klein en Mike van der Toorn te vieren was er een selectief publiek uitgenodigd voor een nachtelijk avontuur in het opnamegebouw “De Plantage”, naast Artis. De locatie was tot op het laatste moment geheim gehouden, waardoor er geen ongenodigde gasten te vinden waren.

Het was een gezellig, intiem ‘ons kent ons’ onderonsje ondersteund door een zwoele beat. Een saxofonist, een zangeres en Olav Basoski, Mike van Loon (Hed Kandi DJ) en René Vidal achter de draaitafel maakten de feestgangers los. Al was er maar een enkeling die het er echt op waagde zich helemaal te laten gaan. Bij de bar in het lounge gedeelte was het gezellig druk. Mensen hingen op en over elkaar, en leken blij elkaar weer eens te treffen op een ouderwets gezellige avond. En natuurlijk was er nog een VIP ruimte. Vanaf hier kon je het hele feest overzien. Als je dat tenminste wilde, want je kon er ook gewoon relaxed en beetje loungen. En mochten alle waxinelichtjes je op ideeën brengen, no worries, het was er niet druk.

Ook de dingen die je al snel ‘for granted’ neemt, waren goed geregeld. Geen rijen bij de ingang, de garderobe of de toiletten. Alleen bij de bar kostte het enige inspanning de aandacht van de obers te vangen. Maar als je je bedenkt dat de drankprijzen gereduceerd waren, begrijp je al snel dat deze jongens het druk hadden. Al waren entree, garderobe, toilet ook geheel voor rekening voor H-O-P-E.

Kortom, het was een bruisende, maar tegelijkertijd relaxte avond. Waarbij intimiteit, kwaliteit en muziek de hoofdrol hadden overgenomen van het kosten baten plaatje. Klinkt dit als muziek in je oren? Niet getreurd, dit feest gaat zeker een gevolg hebben. Waar? Dat houdt de organisatie altijd geheim. Maar het kan zeker geen kwaad je oren en ogen open te houden.


Tekst: Rose Smit


(toegevoegd:03-04-2003/17:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws