JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 19 maart 2003
headlines


De tijden van het draaien met alleen twee draaitafels en een simpel mengpaneeltje liggen ver achter ons, er staat tegenwoordig overal wel een cd-player van Pioneer (CDJ-1000 of 800) en/of een Pioneer mixer met effecten.

Pioneer heeft in deze ontwikkeling een voortrekkersrol gespeeld met de introductie van bovengenoemde apparaten en heeft dientengevolge de leiderspositie in dit segment. Het opende de ogen en oren van plaatjesdraaiers over de hele wereld. Je kunt als Dj nu je plaatjes allerlei extra accenten meegeven, zodat ze nog meer impact hebben op de dansvloer.

Helaas zijn de effectknoppen voor sommige Dj’s wel erg aantrekkelijk, die daarmee het dansend publiek non-stop bombarderen met filters, echo’s en phasers. In deze geldt: overdaad schaadt.

Dat ook andere merken niet stilzitten mag wel duidelijk zijn, de nieuwste cd-player van Denon (DN-S5000) kan weleens een grote hit worden. Ik vind dat ie wel erg veel lijkt op de spelers van Pioneer, maar beter goed gejat, dan slecht bedacht of zoiets.

Technics, de draaitafelmarktleider, komt met een nieuw model van de Sl, namelijk de MK 5. Dit model was al enige tijd te koop in Japan, maar komt nu ook naar Europa. Verder zit er een mixer aan te komen met een effectenbak erop en is er ook een cd-player in aantocht.
Al met al een interressante ontwikkeling, die het uitgaan en het draaien wat extra dimensie geeft.


1-BOBBY BLANCO – OLD SKOOL MILK EP (SERIES ONE)
Dit wordt een vette hit! Alle ingredienten voor een volle dansvloer zijn aanwezig: een funky beat, coole sounds en een hele dikke baslijn. Geen idee wie deze Bobby Blanco is, maar hij heeft goed naar de producties van Kid Creme en Junior Jack geluisterd. Partyplaatje!

2-SIMON – THIS LIFE IS MY OWN (FUTURE DREAMS)
Na het gigantische succes van zijn eerste hit ‘Free’, heeft Simon eindelijk weer inspiratie gevonden voor de opvolger. We hebben even moeten wachten, maar het resultaat mag er zeker zijn. De ‘original mix’ is een heerlijke vocale groover, zoals ze die tegenwoordig niet meer maken. Latrice Barnett heeft een zalige (=geile) stem, die in deze track ten volle wordt benut. Simon is back with a vengeance!

3-EDDIE RICHARDS – SOUL IS LIFE (STORM)
Eddie Richards heeft al heel wat tech-house producties op zijn naam staan. De track ‘Soul is Life’ op deze nieuwe 12”, is een diepe track vol mooie synths en sounds, heel hypnotiserend. Zo’n track waarbij tijdens het luisteren allemaal mooie beelden tevoorschijn worden getoverd, die je meevoeren op een wolk van gelukzaligheid.

4-SCHATRAX – MISSPENT YEARS (SOMA)
Een Soma classic uit de jaren 90, geremixed door Silicon Soul en Funk D’Void. Beide mixen zijn erg goed, Silicon Soul’s mix is heel uplifting, terwijl Funk’s mix wat dieper gaat. De donkere baslijn combineert erg mooi met de melodie van de track. Waar voor je geld!

5-CERRONE – THE ONLY ONE (MALLIGATOR)
Het label Malligator is opgericht in 1976 door Disco-koning Cerrone. Om toch een beetje langer in de belangstelling te blijven, laat Cerrone oude tracks van hem remixen door gerenommeerde producers van vandaag de dag, zoals Liquid People en Groove Armada. Deze laatstgenoemde heren hebben een vette remix gemaakt van ‘The only One’, compleet met funky baslijn. In een vocale en instrumentale mix!

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:19-03-2003/12:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws