Gouden Kabouter voor Partyscene.nl

Partyscene Redactie | 18 maart 2003
headlines


Het was weer een geladen sfeer onder dj’s, vj’s, mc’s en organisaties de weken voor de uitreiking van de beruchte Gouden Kabouter Awards. Dit zijn dan ook wel de meest prestigieuze awards voor de dancescene; een soort alternatieve Oscars voor dance. De te winnen gouden kabouter is ook niet voor de poes. Hoewel corruptie en fraude hoog in het vaandel staan, worden de awards terecht zeer serieus genomen. Vooral door genomineerden en winnaars. Vorig jaar won Spider Willem de kabouter voor “Slechtste dj kapsel”; een week later was hij naar de kapper geweest.

De hype rond de awards werd vorig jaar compleet toen er een kabouterbeeldje ontvoerd werd. Dit jaar was de organisatie de eventuele rampen voor en plaatste in elke kabouter een zendertje. Ze lieten echt niets aan het toeval over. Na elke pauze werd even via een radarsysteem op het vj-scherm gecheckt of alle kabouters nog wel in de zaal waren. Toch kun je niet alles voorzien. Halverwege de avond meldde Dennis Luts van Twstd, samen met Henk winnaar van “De Vaaghuizen wisseltrofee voor leukste dj cafe”, zich toch bij de organisatie in verband met een vermissing. De middelvinger van zijn kabouter was zoek. Was dit opzet? Had hij hem zelf ergens wild ingestopt? Of een ongeluk? Hijzelf werd er niet minder vrolijk van. Overal waar maar iets of niets gebeurde raasde Luts als een wervelstorm voorbij. En tot op heden is ook nog de kabouter van Partyscene zelf zoek. Niemand kwam op het idee om de kabouter mee naar huis te nemen. De kabouter politie sluit ontvoering niet uit.

Wat ook als een razende voorbij kwam was de surprise act van de avond. Ja, ze waren weer uit de kast gehaald. Mét haar, maar geen jaar ouder geworden en nog altijd hakken als de beste! De Party Animals. Wat was dat een blijde verrassing voor iedereen. Zelfs de hipste en meest stylish mensen konden hun enthousiasme niet verbergen. Vooral organisator Maz Weston kon in haar handjes knijpen. Ze hoefde voor deze act niks te betalen. Eindelijk durfde ze het ook voor de camera van Kabouterawards TV toe te geven dat zíj de oprichter is van dit gabberende viertal (zie video interview onderaan).

Verdere hoogtepunten: de persoonlijke videoboodschap via de satelliet van “Beste live act” winnaars Underworld. Zu, vorig jaar winnares “Meest sexy dj”, liet weer haar mooie, volle, blanke borsten zien aan het publiek. Moniek de vriendin van Tiesto, winnaar “Beste export product”, haalde voor hem zijn prijs op. Ze liet duidelijk weten dat zij DE vriendin van onze Thijs is en niet één van de. Laidback Luke liep de zaal al uit toen de award voor "Meest slechte kapsel" werd omgeroepen. Toch kon hij met een gerust hart terugkomen, want hij ging niet met deze, maar met de Kabouter voor "Beste dj naar huis". (zie video interview onderaan) Slechtste kapsel ging wel naar Luke's draaimaatje Benny Rodrigues. Helaas had hij deze avond een afspraak bij de Rotterdamse kapsalon Afro en was hij niet aanwezig. Dan maar tweede op de lijst, Kosta's Hom, de prijs in ontvangst laten nemen. Maar deze vluchtte voortijdig weg door een nooduitgang. Wel een absolute winnaar deze avond, zonder enige nominatie, was de host van de avond: mc Buttslammer topperrr!

En wie waren nu eigenlijk de grote winnaars? Meest informatieve website- Partyscene.nl, Best geklede dj - Brian S(zie video interview onderaan), Meest sexy mannelijke dj - Angelo , Meest sexy vrouwelijke dj- Wannabe a Star & Miss B-Have, Beste hangout - Twstd, beste doorbitch - Evelien van Now&Wow, Laidback Luke - Beste dj, Minst irritante mc – Miss Bunty(zie video interview onderaan), Beste feest -Extrema, Slechtste portiers -Escape, Beste vj – Nog Harder, Slechtste kapsel- Benny Rodrigues, Beste live act- Underworld, Beste export product – Tiesto, Beste flyer - Fuckstarfuck, Beste licht-jockey - Allard de Jager, Beste wekelijkse clubavond van Nederland - ON, cock-up van het jaar - DE EURO!, beste nieuwe initiatief - Wicked Jazz Sounds, Leukste club - Panama, Feest van het jaar - Fucque les balles, Wie wordt de eerste Nacht-Minister-President van Nederland prijs - Ted Langenbach

Bekijk hier de video's van De Kabouter Awards TV vanuit de celebrity room:

Best DJ: Laidback Luke
Minst irritante MC: Miss Bunty
Best Dressed DJ: Brian S
Afwezig: DJ Jean
Organisator Maz

Om de filmpjes te kunnen bekijken heb je de Quicktime plugin nodig. Deze is hier te downloaden.

Miriam van 't Veer

(toegevoegd:19-03-2003/11:10)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws