Report: Xcess Profiles met Dave Clarke

Partyscene Redactie | 14 maart 2003
headlines

Het nieuwe concept van Xcess focust zich tijdens iedere editie op één dj. Voor de aftrap was Engelse superdj Dave Clarke aangesteld, samen met Benny Rodriques die als warmdraaier en afmaker fungeerde. Plaats van delict was het Rotterdamse Las Palmas.

Met Dave Clarke had Xcess een mooie keuze gemaakt, omdat deze man in Nederland feitelijk alleen maar op grote feesten als Dance Valley en Innercity draait. Rotterdam wordt volgende week verblijdt met nog een technogrootheid in een club, Sven Vath, en zo heeft de havenstad een hele leuke maand op het gebied van techno.

Voor nu: terug naar de Kop van Zuid, vorige week vrijdagnacht…
We kwamen vlak voor het hoogtepunt van de avond binnen. Het feest was uitverkocht en een eerste blik liet dan ook een (prettig) drukke Las Palmas zien waar menigeen al flink aan het swingen was.

Swingen op Benny Rodriques, die vanwege dat swingende steeds vaker als opwarmer voor technofeesten geboekt staat. Zijn laatste half uur was echter strak gestroomlijnd met een flink tempo.

Zonder onderbreking nam Dave Clarke het van hem over en dat viel te merken op de dansvloer. Iedereen wilde een glimp van hem opvangen, een glimp van de man die zelf niet op de voorgrond wil staan en er ook deze nacht weer uitzag alsof hij net uit zijn bed kwam.

Dat deed echter niets af aan de muziek. De platen met droge kickbassen, die een groot deel van Dave’s koffer innemen, domineerden samen met alle mogelijke effecten uit het Pioneer-mengpaneel het eerste deel van zijn set.

Zijn zwaar getatooeerde tourmanager ontfermde zich ondertussen als een ware moeder de gans over hem. Iedereen werd vakkundig uit de dj-booth geweerd, plaatjes aangereikt, ieder zweetdruppeltje bij Dave weggewerkt, en ze bleek ook nog MC-talent te hebben. Grappig om de ‘vrouw achter de man’aan het werk te zien. Dave was al die tijd ook nog bezig en het laatste uur was hij bezig om los te komen! De platen liepen nu langer door en hij tastte minder in zijn trukendoos, maar dankzij de stortvloed van keiharde, melodieuze techno ging het dak er keer op keer af. Ik denk dat Las Palmas blij was dat de bovenverdieping niet open was deze nacht. Dave ging zelfs lopen hossen, klappen en handjes schudden; zeldzame pratijken bij de Engelsman die aangaven dat dit avondje ook hem niet onberoerd liet. Benny mocht het afmaken, maar de manier waarop viel niet geheel in de smaak.

Hij liet zien dat ook hij het mengpaneel beheerst, maar dat hij moeite heeft om de doseren. Ook het hitgehalte lag ongekend hoog, want om nou alle zomerkrakers als ‘Acid Storm’ en ‘Pontape’ plus zes (!!!) maal La-La-Land te draaien is iets te veel van het goede.
Maar dit deed weinig afbreuk, want zijn eerste optreden plus die van Dave Clarke zorgden voor een zeer smakelijk avondje techno.

Tekst: Ruben Maase

(toegevoegd:14-03-2003/15:51)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws