JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 1 januari 2003
headlines



Het idee is natuurlijk niet nieuw, maar na het gebleken succes van Luke en Benny, weer helemaal hip. En als iets hip is, wie zijn er dan weer als eerste bij? ...inderdaad, de Celebrity Dj’s.
Tot mijn grote verbazing en ergernis, zag ik op de flyer van het komende Playboyfeest de aankondiging van de Celebrity Dj battle: Johnny de Mol versus Winston Post.

Snel zocht ik op de flyer of dit zou geschieden met geladen pistolen, maar helaas, het wordt een gevecht met vinyl.
Dat de heren blijkbaar al snel hun kruit verschieten, blijkt uit het feit dat er voor de battle maar 30 minuten is uitgetrokken. Waarschijnlijk wilde men de sterren niet teveel vermoeien.
En zou ik tussen deze toppers moeten kiezen, dan zet ik mijn geld op Sjonnie.

Ik stel voor dat de spreekstalmeester van de avond, niemand minder dan Mick Boskamp, zich als een echte scheidsrechter op het tweetal zal werpen op het moment dat het publiek knock-out dreigt te gaan.
Er is maar één battle die ik wil zien, en dat is deze:


1- SAMUEL L – OFF THE WALL (SLS)
Deze Zweeds producer staat altijd garant voor swingende producties, op deze 12” gaat hij echter meer de diepte in. In zijn eerdere producties stond altijd de beat centraal, die funky ritmes was ook zijn handelsmerk. Ditmaal kiest hij voor de sfeer en legt de nadruk op de flow van het nummer en niet op de beats. ‘Off the Wall!’

2- MAGIK JOHNSON – THREE KINGS (SHABOOM)
Hoewel Johnson net een 12” heeft uitgebracht op NRK, komt hij nu al met een nieuwe plaat op Shaboom. Op de a-kant staat een zomerse tune, niks mis mee, maar ik ga voor de andere kant. ‘Three Kings’ is een lekkere housetrack met mooie keys en een swingende baslijn. Goede productie!

3- JASON JINX – YOUR FIRST TIME (FLUENTIAL PROMO)
Fluential is het donkere (meer underground) zusje van Defected. Er is meer ruimte op dit label voor expirimenten en minder commerciele tracks. Op deze 12”, die helaas pas in april uitkomt, staan 2 mixen van de Jason Jinx track ‘ Your first time’. Ik ga voor de Pullmix, een techy track vol duistere sounds en een vette break. Dikke plaat!

4- SOUL REBELS – THE REVOLUTION.. (DEFECTED PROMO)
Deze plaat is gemaakt door Mike Millrain, een nieuw talent. De gimmick van de plaat is de fameuze monoloog van Gill Scott Heron, voor deze track opnieuw ingesproken door Roland Clarke.
De lekkerste mix is die van meneer Millrain, een funky niks-aan-de-hand housetune. Ik voorspel een grote zomerhit voor deze productie. De plaat komt uit in april.

DJ Jefferson

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:11-03-2003/10:33)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws