Report: Suikerspinnen, sterren en springkussens

Partyscene Redactie | 3 oktober 2003
headlines


Gers is een typische Rotterdamse uitdrukking die net als het Amsterdamse vet en het Brabantse keigaaf een positieve waardering voor iets uitdrukt. Maar Gers staat tegelijkertijd ook voor Groovy Eclectic Rotterdam Sounds. De organisatie FloorFillers beloofde er een Gers festijn van te maken.

Het bewijs hiervoor werd direct bij binnenkomst geleverd. Muzikaal gezien brengt Gers een trendbreuk aan in de onophoudelijke stroom van nieuwe clubavonden die zoal gelanceerd worden. Waar andere clubavonden het accent vooral op de zoveelste dure buitenlandse dj leggen, richt Gers zich op een krankzinnige mengeling (vandaar dat eclectisch uit de naam) van ‘muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Criterium bij dit alles? Als het maar dansbaar is.

En gedanst werd er flink door het aanwezige publiek dat naar Off_Corso was gekomen. De muziek voerde van Kriss Kross met Jump tot de soundtrack van Pulp Fiction. De zeer gevarieerde platenkeus van dj’s Sgt. Paul en Leroy leidde af en toe tot gefronste wenkbrauwen bij de bezoekers die misschien wel een gemêleerd gezelschap vormden maar niet per definitie dezelfde smaak deelden.

Iedereen herleefde zijn of haar jeugd deze avond in Off_Corso. Suikerspinnen werden verkocht aan de lopende band en ook het springkussen was een succes. Aan het plafond hingen fluorescerende sterren. De organisatie Floorfillers heeft gelijk gekregen, het was een Gerse vrijdagavond. Toen we naar buiten liepen konden we een stevig potje moonwalken nauwelijks onderdrukken. Op naar de volgende.

(toegevoegd:10-03-2003/15:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws