JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 3 april 2003
headlines


Van de 50 plaatjes die er elke week op de ‘nieuwe releases’fax staan, is het overgrote deel op zijn zachtst gezegd ‘niet vernieuwend’. Muzikaal gezien blijft het allemaal een beetje hangen, het gaat niet in een bepaalde richting. Met de zomer in het vooruitzicht, worden we zowiezo weer doodgegooid met akoestische gitaren en de nodige latinbeats. Dat is elk jaar zo en daarom niet bijzonder. Zullen de Afrobeats dit jaar misschien doorzetten of hebben we daar alweer genoeg van?

Wat me wel opvalt, is dat veel labels en producers zich hebben laten beinvloeden door Progressive. Terwijl de stroming op zichzelf niet veel meer betekent. En nu Tiesto veel techno in zijn sets draait, zal deze stroming veel aan populariteit winnen. Op zich zijn deze samensmeltingen een goede stap om van de heersende hokjesgeest af te komen.

Misschien dat we na de WMC in Miami meer zullen weten, op deze belangrijke beurs worden elk voorjaar namelijk de nieuwste danceproducties ten doop gehouden.

Deze week weer geen volledige top 5, want ik was behalve van onderstaande producties, niet onder de indruk van de overige releases. Misschien ben ik wel te kritisch, maar voor die 11 of 12 Euro wil ik wel wat goeds krijgen. Beter 3 topplaten, dan 5 wat mindere!

mailen kan nog steeds naar djjefferson@chello.nl.

1- THE YOUNGSTERS – CONFIDENTIAL MUSIC (F-COM)
Deze talentvolle producers komen uit Frankrijk en zijn getekend door toplabel F-com. The Youngsters zullen op 29 april een live-set spelen op het Outputfeest in de Melkweg. ‘Curtains’ is de track waar het om gaat op deze 12”, het is een heel apart nummer dat zich moeilijk laat omschrijven. Vol duistere geluiden, een vette baslijn en een ratelende snaredrum. Luister en huiver.

2- JOSHUA COLLINS – FALLING UP WARD (NITEGROOVES)
Soms komt het Nitegrooves label met een verrassende productie, deze 12” van Joshua Collins is er zo een. Collins bracht al eerder platen uit op labels als Prolekult en Greyhound. Op deze plaat staan 2 geweldige tech-house producties, vol met mooie synths en andere sfeervolle sounds. Klasse!

3- LAND SHARK – TIE ME UP RMX (COCO MACHETE)
Land Shark is niemand minder dan Lance DeSardi, producer van mooie deephouse tracks. Dit is een limited 12” van ‘Tie me up’, het origineel is van vorig jaar. Twee (nieuwe?) mixen, waarvan de instrumentale mix mijn voorkeur heeft. De in het nummer aanwezige akoestische gitaar, loopt vast vooruit op de zomer. O ja, de sample is ‘Nasty Girl’ van Vanity Six.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:04-03-2003/09:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws