Report: Tiësto in Den Haag bij de «O»

Partyscene Redactie | 27 februari 2003
headlines


De Haagse club had alles uit de kast getrokken om het event zo compleet mogelijk aan te kleden. Buiten werden de bezoekers door twee vrolijk verklede steltenlopers en een lachende vuurspuwer verwelkomd. Om half één was het al erg druk en de sfeer zat er goed in. Bij de garderobe werd snel geholpen. Ook hier wilde het bestuur van de «O» duidelijk geen stagnatie. Extra personeel bij de vele bars die de club kent, was een ander teken van goede voorbereiding. Prima verzorgd dus.

Binnen in de grote zaal was het publiek al behoorlijk op dreef. Dit soort parties trekt toch een breed publiek aan die – als je vaak naar dergelijke parties gaat – ook in andere tenten, clubs en feesten tegenkomt. Toch was het nog een hele tijd wachten voordat de nummer 1 DJ van de wereld achter de decks verscheen. Tot dat het eindelijk zover was mocht het wel zeer vrolijke publiek zich eerst vermaken met de kunsten van onder andere Resident DJ Barry en een geweldig knallende Johan Cyber.

Mensen bleven binnenstromen naarmate het later werd, er leek geen einde aan te komen. De «O» is een club die een mensenmassa goed kan huisvesten en het voelde naar mijn mening niet overdreven vol aan. Behalve rond een uur of vier uur toen de man uit Breda achter de Wheels of Steel kroop. Op dat moment werd de massa een grote drom van klevende lijven en zwaaiende armen. Dat was natuurlijk te verwachten want iedereen wilde zien (en horen) wat Tiësto ons te bieden had. Zowel de zaal als de balkons waren overvol met fans of trance.

En gingen we los? Jazeker gingen we los. Opgezweept door MC Paul T, de danseressen van Dabo en natuurlijk de muziek. Een schreeuwende menigte zocht op allerlei manieren contact met de DJ. Er werden honderden foto’s gemaakt, Tijs bleef handjes schudden en hier en daar een knipoogje naar een bekende. De interactie tussen DJ en publiek was bijna tastbaar.

Tiësto had een heerlijke mix in petto. Zijn stijl is en blijft erg verrassend. Ik had een paar momenten in zijn set dat ik dacht ‘daar klopt iets niet’. Maar door de keuze van het volgende nummer sloot het geheel toch weer naadloos aaneen. Een bijzondere en vooral zwevende set was het resultaat. Een paar echte fans verzekerde me voor de zoveelste keer dat deze set typisch Tijs is, absoluut verrassend, anders dan anders maar toch weer typisch Tijs!

Rond half zeven sloot de grote zaal en werd de after party voortgezet in de kleine zaal waar Peter van Leeuwen het overgebleven publiek trakteerde op een set trance en hard trance. Tiësto kwam ook nog even kijken in de kleine zaal. Het publiek hoopte op een toegift van de man uit Breda. Helaas zat dat er niet meer in. Maar hij vond de afgelopen tien uur wel genoeg (eerder op de avond draaide hij in de Nijmeegse Matrixx).

Een geslaagd avondje. Respect.

tekst: Jeffrey F. Kilian

(toegevoegd:27-02-2003/10:30)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws