Oestergambamosselboot: Theater- dinervoorstelling

Partyscene Redactie | 26 februari 2003
headlines


Na een langdurig en geïsoleerd verblijf op de Noordzee aan de oostkust van Engeland, heeft kapitein Igor besloten zich weer onder het mensenvolk te begeven. Hij zette koers naar Amsterdam om vanaf eind februari tot eind maart in Amsterdam voor anker te gaan.
De precieze locatie is het lichtschip de Zeeburg aan de Surinamekade op het KNSM-eiland te Amsterdam (achter het Openhavenmuseum).

De Zeeburg is op de vrijdag- en zaterdagavonden in de maand maart het toneel van een door Perpetuum Mobile gepresenteerde theater-dinervoorstelling op de Oestergambamosselboot.

De kapitein, die over het geestelijke leven van een nachtegaal beschikt, communiceert als een oester. Middels poetische en niet terzake doende monologen probeert hij de conversatie gaande te houden. De kok van Mook, alias ‘the man with the pan’ is helderziend en heeft zich ontwikkeld als multi-media Bramaan. Met zijn video-experimenten probeert hij aan te tonen dat een mossel ook beschikt over een innerlijk leven. Stuurman Glashorst eet alleen gamba¹s omdat hij ze zo mooi vind zingen wanneer ze worden gekookt. Met zijn geliefde zeevruchten creëert hij beelden om van te watertanden.

Na jaren van isolatie wordt het tijd voor een dialoog met de buitenwereld en om een lang verhaal kort te maken heeft de kapitein zodoende besloten een diner-dansant te organiseren. Op deze wijze wil hij het sociale isolement van zijn crew proberen te doorbreken. Hij nodigt voor deze bijzondere gelegenheid een aantal vrienden uit om er samen met zijn crew een grootse happening van te maken. Tijdelijk wordt het schip omgedoopt tot de Oestergambamosselboot. Door middel van een kook-experiment, video¹s, poezie en muziek openbaren zij hun onorthodoxe kijk op het bestaan.
Het wordt een unieke ervaring voor alle zintuigen en u gaat genieten met hoofd, hart en onderbuik...

De avond werd bedacht en wordt gebracht door Stichting Perpetuum Mobile die als doelstelling heeft het bieden van een platform voor kunstenaars op het gebied van eten, kleinkunst, muziek, beeldende kunst en multimedia, zodat voedsel kan fuseren met allerhande kunstvormen.

Programma:
18:30 – 20:00 uur
Onder het genot van een oester en een drankje de andere gasten te leren kennen.
20:00 – 22:30 uur
Diner, bestaande uit een fusie van schelp- en schaaldieren en allerhande kunstvormen.
22:30 – 05:00 uur
Dansen tot in de late uurtjes in de prive-club van de kapitein.

Data: 28-2, 1-3, 7-3, 8-3, 14-3, 15-3, 21-3 en 22-3

Kaartverkoop (45,- euro) via AUB (alleen voorverkoop, prijs inclusief lidmaatschap)

Reserveren? Bel 06 53645565

(toegevoegd:26-02-2003/13:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws