Detroit editie Transistor

Partyscene Redactie | 24 februari 2003
headlines


De grootste naam voor 8 maart is Robert Hood. Hij wordt gezien als de uitvinder van de minimal sound (in de dance). Hij maakte deel uit van het collectief Underground Resistance. Na ruzie verliet hij in 1992 UR en begon hij zijn eigen label M-Plant. Inmiddels runt Hood vier labels. De Amerikaan neemt voor extra apparatuur mee om het optreden een live-karakter te geven.

Wat deze editie van Transistor zeer bijzonder maakt, is dat Hood voor het eerst sinds 1992 samen met iemand van Underground Resistance optreedt c.q. een podium deelt. Oudgediende van het UR Lou Robinson van Scan 7 valt die eer ten deel. Robinson opereert onder vijf schuilnamen: Blackman, The Shadow, Unkown Force, Allergy en Cratesavers. Nummers van zijn hand verschenen op labels als Tresor, Soma en Submerge Detroit.

Een andere Dj die 8 maart langskomt op Transistor is Steve Rachmad. Niet uit Detroit, maar uit Amsterdam. Toch: zijn album ‘Sterac’ werd vergeleken met de stampende muziek van de grote jongens uit Detroit. Werk van Rachmad is zelfs door Robert Hood M-Plant uitgebracht.

Vanaf deze aflevering van Transistor is Noes de Transistor resident Dj. Met een groep vrienden organiseerde hij onder de naam 'Strictly Underground' feesten. Dat leverde naamsbekendheid op en daarna kon Noes geregeld met zijn platenkoffers naar o.a. Eindhoven, Lier en Amsterdam. Al geruime tijd draait de technospecialist in 013 op o.a. Beats & Beyond-avonden en Transistor met onder meer Jeff Mills, Surgeon en Kenny Larkin. Voortaan dus voor vast op transistor.

Transistor
013, Tilburg
08-03-2003
open: 22.00
€ 15,00 (excl. servicekosten)
Grote zaal: Robert Hood, Scan 7, Steve Rachmad, Dj Noes
Kleine Zaal: Local Clash: D-FLXZ, Dj Zaxxon

(toegevoegd:24-02-2003/14:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws