Treed in de voetsporen van Junkie XL

Partyscene Redactie | 24 februari 2003
headlines



Muzikanten en groepen die hun eigen nummers schrijven en live kunnen spelen én nog geen platencontract hebben, kunnen zich tot 18 april inschrijven in één van de vier categorieën: pop/rock, singer/songwriter, R&R/hiphop en dance.

Inschrijven kan door een inschrijfformulier in te sturen samen met een demo, een biografie en een promotiefoto. Een professionele jury beluistert alle inzendingen en bepaalt hieruit welke groepen er doorgaan naar de Regio Finales, die in de maanden september en oktober door het hele land plaatsvinden. Op de Regio Finales spelen de winnaars van die provinciale popprijzen samen met de geselecteerden uit de open inschrijvingen van de Grote Prijs om de felbegeerde Finaleplaatsen.

Op de Finales, van 5 tot en met 7 december in Paradiso en de Melkweg, is in elke categorie de Grote Prijs van Nederland te winnen t.w.v. € 5.000, de Samsonic Publieksprijs en de NTB Beste Muzikantprijs beide t.w.v. € 1.000. Ook zijn er voor de winnaars optredens op de grote festivals te winnen, zoals Lowlands, Crossing Border, Dance Valley, Metropolis, Noorderslag, Extrema, Virus Festival en Folkwoods. Tot slot krijgt iedere winnaar twee dagen studiotijd, 500 cd’s geperst en een jaar lang coaching door professionals uit de muziekindustrie.

Bands en muzikanten die meer informatie willen of een inschrijfformulier toegestuurd willen krijgen: kijk op www.groteprijs.nl.

(toegevoegd:24-02-2003/12:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws