Tiësto-trance op donderdag

Partyscene Redactie | 21 februari 2003
headlines


Donderdagavond draaide Tiësto in de Amsterdamse club Panama onder de noemer ‘Invited by Tiësto’. De gelukkige die een uitnodiging op de mat had mogen ontvangen was Benny Rodrigues, die de avond mocht openen. Dat deed hij in de afgeladen Panama met veel flair. Benny draaide zijn eigen stijl van club en tech-house waardoor zijn rol als opwarmer niet geheel strookte met opvolger en main-act Tiësto. Toch sloeg z’n sound goed aan bij de fans van Tiësto.

Op het moment dat Benny z’n laatste plaat had uit laten lopen en Tiësto achter de draaitafels verschijnt, ontploft de zaal bijna. De opkomst van de man uit Breda is overweldigend. Meisjes gillen en jongens juichen naar hem alsof de verlosser zojuist voet op aarde heeft gezet. Dankzij de theatrale belichting wordt dit effect nog extra benadrukt. En dan begint het, de eerste trance-klapper ligt op de tafel en de typische epische sound van Tiësto vult de artistieke nachtclub Panama. Deze uitnodiging van Tiësto wordt door het aanwezige publiek met beide handen aangenomen.

Zeker in het begin laat Tijs zijn publiek niet met rust. Even zie je hem met zijn handen op zijn hoofdtelefoon wachten tot de volgende break. Als die dan van mijlen ver eindelijk daar is worden de lichten vol op zijn gezicht gezet. Hij kijkt op en met zijn ogen laat hij de zaal sidderen, hij lacht. Je ziet hem niet veel met platen in de weer maar een performer is hij zeker. Als een super-ster staat hij elegant aan zijn knopjes te draaien alsof hij met kruiden in de keuken bezig is.

Alhoewel trance in de auto beter klinkt als in de Pamana is het een prachtige avond. Niet de verwachte progressive maar warme trance die we maar al te goed kennen van Tiësto, krijgen we te horen. Het is fijn om in een club naast hem te dansen. Zijn oogcontact is betoverend en zijn lach ontwapenend waardoor de warmte die hij uitstraald goed overkomt bij het publiek. Dit is zeker zijn kracht, hiermee staat hij boven alle andere DJ’s. Deze integere persoonlijkheid gecombineerd met zijn geperfectionerde DJ-moves maken zijn muziek bijna ondergeschikt. Dit is iets dat maar weinig DJ’s zich kunnen permiteren maar bij Tijs is het iets om trots op te zijn.

(toegevoegd:21-02-2003/12:33)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws