Speedy J. doet z’n eigen zin op Sweatboxer

Partyscene Redactie | 21 februari 2003
headlines


Altijd al leuk geweest voor een feestje, maar dit jaar belooft Koninginnenacht wel heel bijzonder te worden. De eerste editie van SWEATBOXER zal dan het licht zien. SWEATBOXER is een clubavond geïnitieerd door Jochem Paap aka Speedy J en heeft een opvallende ontstaansgeschiedenis.

Jochem Paap licht zijn plannen toe: "Na 15 jaar live spelen over de hele wereld heb ik alle uitersten meegemaakt. Van krakende acid improviseren over een karaoke speaker op duistere loft feestjes voor 20 man, tot uren lang beuken op mega dansfestijnen met 100 kermisattracties, 40 podia en 500 dj's. Vaak zijn de omstandigheden verre van ideaal en valt er geen pijl op te trekken of een evenement goed of slecht is. Factoren als het geluid, de locatie, het licht en de samenstelling van het programma zijn allemaal van invloed op de manier waarop een optreden door het publiek wordt beleefd.

Om enigszins invloed te krijgen op de omstandigheden heb ik door de jaren heen samengewerkt met geluidstechnici, lichttechnici, vj's enz., maar altijd zijn er dingen waarop je geen invloed hebt. Als je pech hebt is de P.A. slecht, sta je op een verkeerde tijd geprogrammeerd of er komt halverwege je set een vuurwerkact voor je neus staan.

Maar als de omstandigheden juist zijn, valt alles op zijn plaats. Op zo'n moment heeft iedereen dezelfde ervaring. Je muziek verrast en inspireert het publiek en jezelf. Zelfs de meest subtiele details komen bij het publiek over. In die omstandigheden durf je als artiest veel meer risico te nemen.

Vorig jaar, tijdens een periode van veel touren, groeide het idee om het initiatief eens in eigen hand te nemen. Met de ervaring en contacten die ik de loop der tijd heb opgedaan, wilde ik een poging doen om een evenement op te zetten naar mijn eigen idee en inzicht. Een clubavond ontdaan van alle franje en met extra veel aandacht voor de dingen die er toe doen; inspirerende muziek op een goede locatie met een absoluut compromisloos geluidssysteem.

De perfecte omstandigheden voor zowel publiek als artiest.
Inspirerende muziek, goede locatie, en vooral het compromisloze geluidssysteem. Dit onder de naam SWEATBOXER

En dit hebben we gevonden.

Inspirerende muziek: binnenkort wordt de volledige line up bekend gemaakt.

Locatie: Las Palmas- Rotterdam. Een locatie die volgens mij de juiste balans heeft tussen een club en een meer warehouse-achtige omgeving.

Compromisloos geluidssysteem: geen concessies!:

De ambitie is het neerzetten van een nieuwe standaard in geluid. Ik wil werken met mensen die eenzelfde passie hebben voor geluid als ik. Mensen die inzien dat goed geluid essentieel is voor het optimaal kunnen beleven van de muziek. Na veel onderzoek ben ik terecht gekomen bij Funktion-one.

Dit is een systeem dat is ontworpen door twee legendarische mensen in de audio wereld, namelijk Tony Andrews en John Newsham. Andrews en Newsham ontwierpen naast Funktion-one ook Turbosound. Newsham heeft tevens een enorme ervaring als geluidstechnicus bij o.a. Pink Floyd en werkt de laatste jaren als vaste technicus van artiesten als Underworld en Massive Attack. Alle kopstukken van Funktion-one zullen speciaal overkomen uit Engeland om samen met P&B Audio (de Nederlandse importeur) het meest compromisloze geluidssysteem systeem neer te zetten dat Nederland ooit heeft gezien."

SWEATBOXER -29 april, 2003
LAS PALMAS - ROTTERDAM
LINE UP: wordt bekend gemaakt op 24-02-2003

(toegevoegd:21-02-2003/12:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws