De Nachtwacht wint Nachtburgemeesterschap Amsterdam

Partyscene Redactie | 20 februari 2003
headlines



Op initiatief van de Groen Links fractie van de binnenstad Amsterdam werd gisteren de verkiezing van de Nachtburgemeester van de hoofdstad gehouden. De afgelopen jaren leek het nachtleven steeds meer de vitaliteit van een bejaardensoos uit te stralen en daar moest verandering in komen.

Wat dat betreft staat de gisteren verkozen groep die zich de Nachtwacht noemt, een flinke taak te wachten. De uit acht leden bestaande commissie bestaat uit Joost van Bellen, Maz Weston, Felix van Eerden, Dick Koopman, Lex Pacific, Kim Tuin en Puck Verdoes. Ze kennen elkaar al vijftien jaar en geloven samen een verschil te kunnen maken.

Onder de andere kandidaten bevonden zich kanshebbers van diverse pluimage. Zo wilde Siep de Haan bewoners van de Reguliersdwarsstraat die zich stoorden aan het uitgaansgedruis een verhuizing aanbieden. Levend kunstwerk Fabiola leek overkapping van dezelfde straat wel een goed idee, “met een dak dat open kan als het in de zomer lekker weer is.”

Het eerste waar de Nachtwacht aan gaat werken is haar imago. In het Parool heeft nachtwachter Dick Koopman gezegd dat, “onze eerste prioriteit het creëren van een officiële status is.” De Nachtwacht wil graag serieus genomen worden wat een voorwaarde is om het fenomeen van Nachtburgemeester wat gewicht mee te geven. Het stadsdeel Centrum van Amsterdam heeft hen al 'erkend' als gesprekspartner. De Amsterdamse nacht wacht intussen vol spanning af.

(toegevoegd:20-02-2003/10:50)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws