Partyreport: Ontvluchten bij The Getaway

Partyscene Redactie | 18 februari 2003
headlines

Omdat er in Paradiso eerder op de zaterdagavond mensen een dansje voor de wereldvrede konden wagen kon men vanaf twaalf uur precies terecht bij The Getaway.

De grote rij voor Paradiso liet zien dat men wel zin had om even weg te kunnen vluchten en ook voor de gastenlijst was dit zo nu en dan het geval. Dit had echter een andere reden want de gastvrouw sprak geen woord Nederlands en zo werd men eerst aan een woordspelletje onderworpen alvorens vriendelijk ontvangen te worden.

Beiden zalen waren al goed gevuld met een wat ouder en divers publiek dat liep van hip tot hippie. De Grote Zaal zag er al stukken beter uit dan toen hij enkele weken werd opengesteld voor publiek en was zoals beloofd door de organisatoren verrassend ingericht.

Er was een gigantisch opblaashart boven het podium opgehangen om er zo nog een mogelijk valentijns-cachet aan te geven. Maar het opvallendst deze avond was toch echt de dj, die in een knipperend en met witte kussens bezette booth midden op de dansvloer was geplaatst.
En toen het podium ook nog bleek rond te draaien, toen wisten we echt niet meer waar we het moesten hebben… Want wat sprongen er toch veel mensen tegenop en wat gingen die platen ervan overslaan!

Vooral Laidback Luke, die afsloot, moest de enthousiastelingen als vliegen van zijn lijf en geliefde plaatjes afslaan. Dat lokte hij gewoon uit, want hij èn Brian S. verzorgden deze avond een mooie stroom van funky en groovy deunen.

Voor houseklassiekers, electro, techno en nog meer delen uit het housespectrum moest men de trap op naar boven waar dj D-joy dit alles onder tentdoeken aan de mensen gaf. Het was hier gezellig en er werd dan ook flink wat afgekletst. We liepen hier nog Johnny Knoxville tegen het lijf die in Amsterdam was om zijn nieuwste film te promoten en doodleuk toegaf dat hij op tv stukken minder lelijk was dan in levende lijve.

En zo vorderde de nacht met rasse schreden, gaf Laidback Luke met het betere sratchwerk en veel eigen producties een mooie finale, en kon men tevreden naar huis. The Getaway was al met al een leuk, maar basic avondje clubben.

Tekst: Ruben Maase

(toegevoegd:18-02-2003/13:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws