Diesel zoekt Uniek talent

Partyscene Redactie | 18 februari 2003
headlines



De onvrede over de uit de grond gestampte bands leidde tot het starten van de wedstrijd, vertelt organisator van de Diesel-U-music Benelux versie Fred de Groote. “Of deze bands/ acts echt iets kunnen is vaak niet belangrijk. Diesel wil graag als springplank dienen voor talent,” stelt de Groote.

De doelgroep waar Diesel-U-Music zich op richt bestaat uit mensen met een uniek talent op het gebeid van muziek. De Groote: ”Wij zijn op zoek naar Uniek, Unsigned, Unseen, Underground talent. Een voorbeeld is Dj Yoda. Deze Dj won de Engelse versie en alles wat hij nu aanpakt verandert in goud.”

Eind vorige maand werd de kick off van de eerste versie van Diesel-U-Music Benelux ingeluid in de Amsterdams Panama. Sindsdien is de inschrijvingsronde in volle gang. Er zijn inmiddels al zo’n 60 reacties binnengekomen. “Hiervan is het merendeel uit Nederland. Binnenkort schenken o.a. OOR, Torch en Pulp aandacht aan de competitie. Dan zullen de inzendingen echt binnenstromen,” verwacht De Groote.

Tot 21 april kun je een demo in sturen (zie de Diesel-U-Music site voor hoe en wat. Men kan zich inschrijven als DJ, act, band, producer, muzikant. Daarna beoordeelt een deskundige jury de demo’s. Hieruit selecteert de jury een aantal kandidaten om ‘live’ op te treden. In de laatste week van april volgt een driedaagse eerste ronde. Aan het eind van deze selectieronde blijven 25 kanshebbers over. Deze worden 28 april op de hoogte gesteld dat zij 6 mei in Tivoli te Utrecht moeten strijden voor een plaats in de finale. Per categorie gaan er maximaal 4 naar de finale. “Minder kan dus ook, “ benadrukt De Groote.

De finalisten, de echt Unieke talenten treden in de maanden mei op voor publiek in een voor hun genre natuurlijke omgeving. Elke categorie vecht op een ander podium voor de overwinning:
17 mei electronic/downtempo in Culture Club te Gent
24 mei dance in Chemistry te Amsterdam
31 mei rock in Tivoli te Utrecht
30 mei urban in Chocolate te Rotterdam


De uiteindelijke winnaars, één per genre, worden door het partnernetwerk van Diesel-U-Music begeleid in hun muziekcarrière. In de prijzenpot zit onder andere een plaatopname, Pioneer apparatuur, styling, studiotijd en management en een optreden op een evenement dat aansluit op het genre. Oftewel een springplank naar succes.

(toegevoegd:18-02-2003/09:33)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws