Foute boel bij Global Underground

Partyscene Redactie | 1 januari 2003
headlines


Het Engelse progressive imperium leek het zo voor de wind te gaan. Grote namen als John Digweed, Sasha, Danny Tenaglia en Nick Warren mixten meerdere GU-compilaties en de echte progressievelingen hadden de serie compleet in hun kast staan. De laatste tijd was echter een veelgehoorde kritiek dat de compilaties niet meer echt vernieuwend waren en onderling steeds meer op elkaar gingen lijken. Toen kwam een paar maanden geleden het bericht dat Global Underground wel eens failliet kon gaan.

Naar wat we nu uit zeer betrouwbare bron vernomen hebben is het verhaal als volgt: Global Underground is meteen te koop aangeboden en op 13 januari j.l. daadwerkelijk verkocht. De nieuwe eigenaar zit echter met een groot probleem en dat is niet zoals velen denken het personeel (dat waarschijnlijk allemaal ontslagen is/wordt) maar juist datgene waar het bij Global Underground om draait: de muziek! De nieuwe eigenaar staat namelijk voor een duivels dilemma.

Hij kan niet zo maar zijn voorraad Global Underground cd’s verkopen of herpersen (en dan hebben we het niet over de cd’s die nog in de winkel liggen), omdat hij daarvoor eerst alle tracks, ooit op een GU-compilatie geplaatst, opnieuw moet clearen (relicense, remaster, etc.) i.v.m. Stemra rechten. Dat kost zo ontzettend veel geld dat de enige andere mogelijkheid meer voor de hand ligt: de hele voorraad van GU cd’s wordt vernietigd!

De nieuwe Nick Warren die al klaar lag, komt dus niet meer uit. Mensen die inmiddels een promo in handen hebben, beschikken dus over een collectors item. De eigen reeks die Sander Kleinenberg zou krijgen, gaat aan zijn neus voorbij. De compilatie van Deep Dish, die de twee heren al af hadden, gaat waarschijnlijk naar het label React, dat al eerder werk van hen uitbracht. We hopen op een goede oplossing!

(toegevoegd:12-02-2003/14:38)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws