Jack Undercover: De groeten uit Engeland!

Partyscene Redactie | 2 april 2003
headlines




Vrijdag 24-1-2003 om 17.00 uur-SMS 1 :
Ha loosers, ik ben lekker richting Engeland. Jullie zijn nu eindelijk van me af! Ik wilde vandaag de stad Londen van bovenaf bekijken in de "London-Eye", maar die is een paar dagen dicht i.v.m. onderhoudswerkzaamheden (ik wist niet dat m’n nieuwe T9 systeem, zulke lange woorden kon bedenken). Belachelijk,; het is gewoon een heel groot fietswiel! Elke Nederlander heeft z’n kapotte fiets in no time weer "on the road", maar nee, niet die luie Engelsen. Ik SMS jullie binnenkort wel weer, als ik iets te melden heb! Bye!

Vrijdag 24-1-2003 om 18.00 uur-SMS 2 :
Zit je nog op je werk Matthijs? Ik zit nu achter een heel groot glas bier. Dat heet hier een pint, maar je spreekt het uit als ‘peijnt’. Beetje slap en duur biertje, trouwens. Ach, dat zal wel gaan wennen. O ja, ik drink deze pint in een boot op de Thames en die boot kan je huren, voor feesten. Ik denk dat dat wel iets is voor DJ Fanclub! DJ’s Sander Kleinenberg en Per uitnodigen voor een vriendenprijsje en kassa! Die Londenaren betalen hier overal veel te veel voor, dus 15 pond entree, lijkt me haalbaar. Nee, Matthijs, GEEN gastenlijst! Wil je voor mij het volgende telefoon-nummer ff opschrijven en bewaren? +442078396548 (Zet er maar bij: Boot te huur in London)Werk ze! Bye! Blurp...

Zaterdag 25-1-2003 om 15.00 uur-SMS 3:
Matthijs, jij bent nu waarschijnlijk je auto aan het wassen. Daar ben ik gelukkig van af! Ik heb hier (nog) geen auto. Daarom doe ik nu alles met het openbaar vervoer en dat is mooi kut hier in Engeland. Er is gister weer een metrostel van de rails gelopen. Overal vertraging en er werd ontraden het centrum op te zoeken. Ik ben toen maar in Zuid-London, bij m’n schoonzus gebleven. Nou, daar is dus geen ene ruk te doen. Het hoogtepunt, was dat de serveerster een liter bier over me heen goot. Ze hebben blijkbaar ook geen gevoel voor humor die Engelsen... (Zo lullig waren mijn grapjes nou ook weer niet...) Ook dat zal wel wennen! Vanavond gaan we wel de stad in! Toch ff kijken of er nog Engelsen zijn die wel van een grapje houden. We gaan naar zo’n ‘stand-up’ show in de Commedy Store. Ha, ha, dat wordt lachen...

Zaterdag 25-1-2003 om 20.00 uur-SMS 4 :
NOT! Godverdomme, zijn ze hier nou helemaal van de pot gerukt? Staan we keurig vanaf 19.00 uur in de rij voor die klote Commedy Store, komt er om 20.00 uur een bouncer naar buiten met de mededeling dat het uitverkocht is. Ha, ha, ha, wat een humor! Wel lekker goedkoop. Weer een gratis uurtje in London doorgebracht. En ik nog kijken of ze verborgen camera’s hadden opgehangen, die de reacties van al die mensen in de rij zouden filmen, zodat de mensen, binnen op grote schermen dat dan kunnen zien en helemaal in een deuk liggen uit leedvermaak...

Zaterdag 25-1-2003 om 22.00 uur-SMS 5 :
Eindelijk! Eindelijk gevonden. Ik kijk hier al zo lang naar uit... Wat? Iets geheims. Matthijs, niet verder vertellen, maar er is hier in Chinatown (Chinese buurt te London) een restaurant, waar je kat kunt eten. Ik ben allergisch voor katten en heb sowieso de schurft aan huisdieren, maar als je er dan eentje mag opeten, dan is dat er toch weer eentje minder, die in de weg loopt hier op aarde. En het allergrappigste is dat ze die katjes levend villen, zodat je de poes die je gegeten hebt later opgezet mee naar huis mag nemen. Leuk toch? Nee, dat is niet eng of zielig. Die Chinesen doen dat heel netjes en snel. Ze plakken dan het huidje van je kat op een kunstofvorm, hebben ze mij vertelt. En nu ben ik heel benieuwt hoe hij (of zij) smaakt. Ik mail je het later wel!

Zaterdag 25-1-2003 om 23.30 uur-SMS 5 :
Ik ben geloof ik een beetje misselijk. Ik heb geen idee, hoe dat komt. Die poes was best lekker, dus daar kan het niet aan liggen. Zou het door dat slappe bier komen. Het went nog niet echt, maar we houden vol. Had ik nou maar Norries en Renny’s meegenomen uit Nederland. De kat die ik op heb, hebben ze wel heel mooi opgezet, trouwens. Net echt! Als ik binnenkort een internet-cafe vindt stuur ik je wel een foto van m’n nieuwe poes... M’n nieuwe poes? Nee, nee, Matthijs, ik heb Nederland niet verlaten om me hier te laten ombouwen! Dat vindt ik eng...!

Zaterdagnacht 25/26-1-2003 om 02.00 uur-SMS 6 :
Tjeetje, wat is het hier donker. Volgens mij ben ik in een undergound club beland. Waar zijn die plees, nou weer? Aha, daar hangt een bordje: "Loo of the year?" Huh, hebben ze hier in dit maffe land een prijs voor de beste plee? Nou, het zal jullie PartyScene.nl-people vast wel enorm interesseren, dat de Londonse Club Fabric de beste WC’s hadden in 1998. Je moet er alleen wel pakweg 3 kwartier naar op zoek, als je het al haalt... Ik snap nu ook waarom de toilet hier loo heet. De loo is voor loosers! Jezus wat zijn die glazen toch groot hier. Wanneer gaat dat nou eens wennen? Blurp... En nu moet ik alweer pissen... Zoek, zoek...!!!

Zondag 26-1-2003 om 23.00 uur-SMS 7 :
Ik heb London verlaten. Ik kan er niet meer tegen. Ik zoek ff de rust op en die heb ik gevonden. Na 9 1/2 uur noordwaarts gereisd te hebben met de metro, 3 treinen met een overstap in Grantham (2 1/2 uur wachten op de ‘aansluiting’) en Boston, ben ik eindelijk in "The Middle of Nowhere" beland. Een gehucht in Lincolnshire. Geen pubs, geen telefoon, geen internet en een ongelooflijk zwak mobiel-telefoon-signaal. Wel staat er morgenvroeg een flesje verse melk bij "the Gate"! (Dat is wel pakweg 100 meter lopen, maar dan heb je wel verse melk en een beetje bewegen is goed voor me!) Ik ga morgen op zoek in een naburig dorp naar een internet-verbinding, zodat ik je een paar foto’s kan e-mailen.


Maandag 27-1-2003 om 09.00 uur e-mail :
Hallo PartyScene, jullie liggen natuurlijk nog in je nest te rotten. Wij hier op het platte land zijn al uren op. Ik heb na een uurtje liften (Ik mocht met de melkboer meerijden en heb nog geholpen met het ‘flesjes-melk-rondbrengen’) een openbare bibliotheek gevonden, waar ik gratis mag internetten. Ik stuur je snel 3 foto’s. Die van die poes doe ik er maar niet bij, want misschien kunnen sommige lezertjes daar niet zo goed tegen. Zet er zelf maar iets, leuks onder, beste Matthijs!
Daag en tot snel, weer via de SMS!

Groeten uit Engeland!

Daag, Jack

PS: Matthijs, vraag jij je lezertjes nog ff of (als ze zin hebben) ze vanaf 4-1-2003 (VANDAAG DUS! red.) willen gaan stemmen voor de Jaarlijkse Gouden Kabouter Awards. Dat kan dan via DJ Fanclub Site (DWZ: Als onze webkabouters van de Firma Netjes, klaar zijn met het "on-line-stem-formulier"...!) De uitreiking van de GKA’s is op maandag 17 maart te Paradiso!

(Sindsdien hebben we niks meer van Jack Undercover vernomen... We maken ons echter geen zorgen. Onkruit vergaat niet en Jack komt vast wel weer op z’n vier pootjes terecht. Nee, die loopt niet in 5 sloten te gelijk...! Namens de gehele redactie teken ik op 04-02-2003/17:09, Matthijs v/d Pol)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws