Report: Sander Kleinenberg in club The Q

Partyscene Redactie | 2 april 2003
headlines



En weer is bewezen dat de Zwolse club The Q tot één van de topclubs van het oosten behoort. Regelmatig komen bekende dj’s hier hun skills laten zien. Afgelopen weekend was Sander Kleinenberg uitgenodigd.
Buiten lag een flink pak sneeuw toen The Q de eerste clubgangers binnenliet. Het leek erop dat het winterse weer een deel van het publiek weerhouden had om te komen. Maar toen Sander Kleinenberg eenmaal aan de decks kwam, bleek de sneeuw door zijn funky beats te zijn gesmolten.

Het werd steeds voller op de dansvloer en de sfeer was anders dan normaal. Resident dj Quintin keek eens goed de zaal in en veronderstelde dat veel feestgangers van buiten de stad kwamen. Als regelmatige bezoeker van de feesten hier, wist ik dat hij gelijk had. Dit was niet het reguliere volk dat hier kwam. Waarschijnlijk waren velen speciaal voor de progressive koning Sander Kleinenberg uit Londen gekomen. Door de hele club heerste een ontspannen, gezellige sfeer. Met een kleine uitzondering op de dansvloer misschien, want daar concentreerde het merendeel van de dansende menigte zich op de dj en andersom.

Schuin naast Kleinenberg stonden twee chicks in fel gekleurd latex ondergoed strakke dansbewegingen te maken. Later verschenen ze in Jane-achtige (die van Tarzan) pakjes. Zijn set zat stampvol met up-lifting funky beats die je dwongen iedere voet ritmisch voor de andere te zetten. De muziek, de aankleding, maar ook zeker de visuals van de Zwolse club, maakte de avond onvergetelijk. Tegen 03.00 uur bespeelde Sander Kleinenberg nog steeds de draaitafels. Rusten en genieten van een lekker en weldadig drankje kon gewoonweg niet, want zodra ik op een zachte bank het rode mixdrankje via een rietje naar binnen zoog, riepen de beats me weer op om te dansen. En zodoende stond ik net weer op tijd op de dansvloer om uit mijn dak te kunnen gaan op de, mag wel zeggen SUPERVETTE remix van Underworld’s ‘Two Months Off’.

Niets is zo vervelend als je weet dat het elk moment afgelopen kan zijn, maar Kleinenberg leek de tijd vergeten te zijn. Opnieuw vroeg hij iemand achter zich om een sigaretje en draaide hij het volume van de bas weer naar zijn max. Rond half vier verscheen dj Quintin achter hem en al groovend wisselden de twee van plek. Met een gulle lach ontving Kleinenberg een geweldig applaus en gejuich.

Daarna kroop hij met een drankje op één van de banken op het podium waar hij een tijd met verschillende mensen praatte. Een paar vragen van de Partyscene reporter wilde hij tussendoor even beantwoorden. “Al twee jaar lang werd ik gevraagd naar The Q te komen. Ik dacht laat ik dat nu maar eens doen.” En nog even over zijn optreden in The Q: “In het begin moest ik even mijn draai vinden, maar dat lukte al snel en het publiek ging helemaal los. Super!”

Tekst: Lideweij Bosman

Beelmateriaal volgt later vandaag...

(toegevoegd:04-02-2003/10:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws