Diesel-U-Music zoekt nieuw talent

Partyscene Redactie | 31 januari 2003
headlines


Diesel-U-Music is een wereldwijd partnernetwerk van onafhankelijke platenlabels, producers, managers, agenten en media. Alles wat een talent nodig heeft om het te maken. Diesel-U-Music is niet alleen op zoek naar uitvoerende artiesten. Ook producers worden met nadruk uitgenodigd om in te schrijven.

De Diesel-U-Music competitie bestaat sinds drie jaar in Engeland en twee jaar in Italië. Op basis van het succes in deze landen is besloten om meer landen bij het project te betrekken. Onderdeel van het succes is de medewerking van grootheden als Carl Cox en Goldie, die in het verleden hun handtekening al onder het project hebben gezet. Dit jaar wordt het netwerk uitgebreid in de Benelux, de Verenigde Staten en Zwitserland.

De deelnemers sturen een inschrijfformulier en demo op. Dit kan vanaf heden tot de closing date, 21 april 2003. Het inschrijfformulier is te downloaden op www.diesel-u-music.com of verkrijgbaar bij platenzaken, muziekwinkels en de Diesel Stores in Amsterdam en Antwerpen. Een deskundige jury beoordeelt de demo’s en nodigt de geselecteerde talenten uit ‘live’ op te treden. Vervolgens zullen de overgebleven kandidaten, de echt Unieke talenten, in de maanden mei en juni optreden in een voor hun genre natuurlijke omgeving met een ‘echt’ publiek. Dat wil zeggen: Op het podium van Chocolate (Off Corso, Rotterdam), Chemistry (Escape, Amsterdam), Tivoli (Utrecht) en Culture Club (Gent).

Er komen uiteindelijk vier winnaars uit de bus, een per genre. Winnaars die vanaf dat moment door het partnernetwerk van Diesel-U-Music begeleid zullen worden in hun muziekcarrière. In de prijzenpot zit onder andere een plaatopname, Pioneer apparatuur, styling, studiotijd en management. Een optreden op het World Port Jazz Festival, FFWD Heineken Dance Parade en SoundVision Festival behoren hier ook toe.

De talenten kunnen zich als producer, muzikant, band, act of dj inschrijven voor een van de volgende genres:
Rock (Indie, Rock, Metal)
Urban (R&B, Hip Hop, Rap, Scratch)
Dance (House, Garage, Techno, Progressive & more…)
Electronic/Downtempo (Drum&Bass, Electro, Breaks)

(toegevoegd:31-01-2003/15:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws