Report: Secret Cinema tijdens The Cuckoo’s Nest

Partyscene Redactie | 30 januari 2003
headlines

Bij binnenkomst zorgde het trompetgeluid voor enige verbazing. We waren toch gekomen voor een techno-feest? Ik bedoel, Secret Cinema is toch the king of techno… Nee, geen stevige beats, maar een ontvangst door Jules Deelder. Deze nachtburgemeester van Rotterdam vulde de benedenverdieping met lekkere jazz-klanken. Het aanwezige mensen van rond de dertig waren gezellig aan het babbelen, drinken en dansen. Het publiek bestond uit een mengeling van intellectuele, creatieve cultuursnuivers, teknogangers, internationaal filmpubliek en partypeople die te samen in één ruimte een goede avond konden hebben.

Een cocktailbar zorgde voor de nodige ambiance. Na even wat sfeer en een cocktail te hebben geproefd, vertrokken we richting de bovenverdieping. Daar wilden we zijn. Jeroen Verheij bracht hier vanachter zijn computer de sounds zoals wij die van hem gewend zijn.

De dansvloer die was omgeven met 8 videoschermen werd gevuld door een redelijk aantal mensen. De Vj die de onontkoombaar aanwezige beelden produceerde, beschikte over een grote dosis creativiteit (the fish is among us).

Secret Cinema was weer heerlijk dansbaar, lekker losgaan op de soms monotone, maar o zo lekkere technosounds. Om 3 uur werd de zaal in plotselinge stilte gehuld. ‘Het zou toch niet over zijn?’ Gelukkig niet. Slechts een snelle wisseling van de Vj’s waarna Secret Cinema fijn verder ging. Tot laat was er techno te horen. Zoals we gewend zijn bij techno-feestjes ook hier veel strobo’s.

Bij het van boven naar beneden gaan en andersom maakte je een soort van soort cultuurshock mee. Van techno naar jazz. Ook op de benedenverdieping was het ook goed te doen. Het gemêleerde publiek kwam tijdens The Cuckoo’s Nest wel aan zijn trekken.


Tekst: Trish

(toegevoegd:30-01-2003/12:56)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws