Michel de Hey maakt mini-tour over de Pampas

Partyscene Redactie | 29 januari 2003
headlines



Michel de Hey is 7 en 8 februari níet in Nederland. Hij draait dan in twee verschillende clubs in Argentinië. Deze twee gigs zijn door zijn nieuwe management, Cosmack Management opgezet. “Het fijne is dat ik hetgeen wat ik al heb opgebouwd in de afgelopen jaren niet hoef te laten schieten. Met mijn nieuwe management heb ik goede afspraken gemaakt. Cosmack zorgt voor de extra’s.”

Zo gaat De Hey deze maand voor het eerst naar Argentinië. Vrijdag 7 februari zal hij in de badplaats Villa Gesell zijn kunsten vertonen aan het uitgaanspubliek. Zijn vrijdagse Future… avond in de Rotterdamse Nighttown gaat dan gewoon door. “De komende tijd heb ik wel vaker op de vrijdag iets anders. Daarom gaan we meer met residents werken. Ik heb Steve Rachmad al gevraagd om wat vaker langs te komen.”

De tweede club, waar De Hey de Argentijnen mag overtuigen van zijn kwaliteiten, is Pacha in Buenos Aires. 8 februari vindt hier de opening van het seizoen plaats. Vorig jaar was Carl Cox (heeft hetzelfde management als De Hey) de Dj die het spits mocht afbijten. Nu is deze eer aan De Hey. “Cosmack heeft goede contacten bij Pacha. Bij een opening wil zo’n club toch een grote of naam die je nog niet hebt gehad, kunnen presenteren. Zo kwamen ze bij mij uit”

Het Nederlandse volk viel als een blok voor Prins Willem Alexanders bruid Maxima. Zou het Argentijnse publiek ook zo reageren op sympathieke Rotterdammer? Volgens De Hey niet: “Ze zijn daar wel wat gewend. In de Pacha komen alle grote namen langs. Sven Väth, Danny Tenaglia die zijn hen niet onbekend.”

Na de twee optredens geen wekenlange vakantie voor De Hey. Vrijdag de 14e is alweer zijn eigen avond in Nighttown. “Ik plak er een paar dagen vakantie aan vast. Even wat leuks doen. Misschien wel naar de geboorte plaats van Maxima. Pas na mijn optreden in maart voor Dance Valley tijdens de Miami Music Winter Conference neem ik wat langer vakantie.”

De Hey is ‘absoluut’ verheugd met zijn bookingen in Argentinië. Voor zover blijft het even bij deze twee gigs in het land van de Pampas waar het lekkerste biefstuk graast. “Er kan een vervolg in zitten, maar dan moet het mij én Pacha wel bevallen. Anders wil ik wel een keer terug.”

Na de twee hoogtepunten in het begin van februari kent de maand voor de Hey ook nog een spectaculaire afloop. 28 februari draait hij voor de tweede keer voor Slam in The Arches in Glasgow. Jeff Mills draait dan ook.

(toegevoegd:29-01-2003/13:01)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws