Report: BNN's eerste 'Lust for Life' in het teken van de verkiezingen

Partyscene Redactie | 21 januari 2003
headlines


Dit door omroep BNN georganiseerde festijn ontaarde bij binnenkomst in een aaneenschakeling van mediamomenten.
Zo stond in de kleine zaal op 1 moment zowel Emile Ratelband achter de draaitafels, schilderde Femke Halsema zichzelf op het podium en tapte Thom de Graaff bier achter de bar. Al deze activiteiten werden door talloze cameraploegen vastgelegd terwijl presentatrices Katja en Bridget hun vormen bevallig door de menigte persten. Boven zakte Maxim Verhagen weg in de lounge banken terwijl hij voor de eerste keer het woord ‘chillen’ in de mond nam. En een staatssecretaris van de VVD deelde ondertussen toast met zalm uit.
Ondertussen was de grote zaal veranderd in een studentenfeest dankzij een energieke funkband wiens bijdrage volledig doodsloeg tegen het blanke publiek.
Dit veranderde snel toen de avond rond een uur of twaalf omsloeg van een verkiezingscampagne in een houseparty. Dj’s Erick E., Brian S. en vooral Eric de Man trokken alle rimpels van de avond recht met hun strakke beats. Terwijl de muziek aanzwol wisselde het publiek van plaats. De christelijke, jovd, js en andere politieke jongelingen vertrokken richting huis met in hun kielzog de bijbehorende politici. Daarvoor in de plaats kwam het reguliere uitgaanspubliek dat met enige verbazing de afgescheurde posters, geknakte vlaggetjes en geknapte ballonnen in ogenschouw nam. Of het geheel heeft bijgedragen aan iemands stemvoorkeur zullen we nooit weten. Maar een aparte avond was deze eerste Lust for life zeker.

(toegevoegd:21-01-2003/14:10)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws