JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 21 januari 2003
headlines


Elke week een stukje schrijven is leuk, maar soms ook een opgave. Zeker in tijden zoals deze, als er in muzikaal opzicht niks gebeurt. Zal ik wat schrijven over de verkiezingen? Dacht het niet, ik heb mijn buik al vol van de ‘politiek’ in de danswereld.

Buiten schijnt het zonnetje, ik heb een lekker muziekje opstaan, een jointje in de ene hand en een mok verse koffie in de andere hand. Soms heeft een mens niet meer nodig dan dit.
Daar wil ik het deze week dan ook bij laten.

Wie wel wat te melden heeft, kan dit doen naar djjefferson@chello.nl

1- G_FLAME – STAND UP (ALPHA)
Voor de fans van funky techno, is dit de plaat van de week! Cisco Fereira (The Advent) en de mij onbekende Henk Vandepapeliere (tja..) zorgen voor volle dansvloeren met de track ‘Stand Up’. Een dikke groove vol energie!

2- JP PARIKKA – TEKHA (MAELSTROM)
Met zo’n naam kun je alleen maar uit Finland komen, voluit heet de goede man Jussi-Pekka Parikka. Vergeet deze naam gelijk en luister naar de geweldige 12”, met behalve het origineel ook dikke remixen door meneer Svek. Noem het techno, noem het tech-house, whatever... dit is gewoon lekker!!

3- KIKO – WORLD CUP 2.0 (SEKENCE)
Deze Fransman draait Elektro, maar zijn meest bekende productie is de uit ’98 afkomstige voetbaltune ‘World Cup’. Was het origineel al een vette plaat, deze remix is nog een stukje vetter. Dit is zo’n plaat die je in de Roxy (als die nog zou bestaan) zeker zou hebben gehoord, wat zou die daar vet hebben geklonken!

4- TY TEK & LITTLE MIKE – STRANGE VACATION (PHRUNKY)
Een van mijn favoriete plaatjes van 2002 was een productie van deze jonge producer. Nu heeft hij samen met Little Mike een 12” geproduceerd die zeker de moeite waard is. Het gaat om de ‘Sleep Deprivation mix’, een slepende tech-house productie met coole sounds. Houdt deze man in de gaten!

5- RAY ROC – JUNGLE KISSES RMX (DECODE/PROMO)
Onder de naam Roc & Kato was dit nummer, een flink aantal jaar geleden een grote clubhit. Nu opnieuw uitgebracht ,maar helaas niet met de originele mix. De ‘Zone’ mix kun je skippen, daar zitten nu vieze vocaaltjes in, maar op de ander kant staan 2 coole mixen. De X-press2 remix is vrij diep en de ‘Sax it Up mix’ lijkt nog het meest op het origineel en is daarom ook de favoriete mix van mij.

(toegevoegd:21-01-2003/13:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws