Vrijdag duidelijkheid rondom voortbestaan Now&Wow

Partyscene Redactie | 15 januari 2003
headlines



Voor de Rotterdamse rechtbank heeft dinsdagmiddag het kort geding gediend dat danceclub Now&Wow heeft aangespannen tegen de directie van het Van Nelle complex.

Volgens de danceclub moest er alleen nog op detailpunten een akkoord worden bereikt. Now&Wow, heeft de rechter gevraagd de Van Nelle directie te dwingen weer met hen om de tafel te gaan zitten. De club eiste voor elke dag dat Van Nelle weigert te onderhandelen een dwangsom van 50.000 euro.

De advocaat van Van Nelle stelt dat er op hoofdpunten niet eens overeenstemming is bereikt. Van Nelle meent dat ze volgens de regels heeft gehandeld en beschuldigde de tegenpartij onder meer van liegen en vervalsen van documenten. Zij vinden dat Now&Wow maar op zoek moet naar een andere locatie.

De uitspraak wordt deze week vrijdag om 2 uur verwacht. Dan weet Now&Wow of ze weer rond de tafel kunnen met Van Nelle. Of dat ze op zoek moeten naar een nieuwe ruimte.

Artistiek leider van de Now&Wow Ted Langenbach laat weten dat nu alternatieve locaties zoals het IMAX theather, Las Palmas en de Graansilo in de deelgemeente Charlois in het vizier komen als onderdak voor de club. “Die panden moeten nog wel onderzocht worden op geschiktheid. Dit kost een hoop tijd kost. We proberen daarom weer op de oude locatie open te gaan. Het dient dan als overbrugging voor de nieuwe locatie.” De appartementen die stonden gepland zijn van de baan en de buurtbewoners zijn volgens Langenbach misschien wel blij met de Now&Wow nu het zo slecht gaat met de economie. “Now&Wow brengt toch een hoop werkgelegenheid. De club zorgt ook voor sociale controle. Toen we eens een week dicht waren, werden er meer auto-inbraken gepleegd. Trouwens de problemen met de buurtbewoners losten we altijd zo op. De politiek staat in ieder geval achter ons. Op de Lloydstraat is het slechts een kwestie van de stekker er weer insteken en we zijn weer open.”

Lees het verslag van de rechtszaak in het Rotterdams dagblad.

(toegevoegd:15-01-2003/16:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws