Platenlabel Global Underground onder curatele

Partyscene Redactie | 14 januari 2003
headlines



De geruchten gingen dat Global Underground (GU) failliet was. Het label zelf ontkent dit. GU is nu naar buiten gekomen met een verklaring waarin zij zeggen dat ze niet failliet zijn. Ze staan onder curatele. Dit wil zeggen dat het financieel niet goed gaat. GU gaat gewoon door zij het dat alle financiële zaken worden gecontroleerd.

Global Underground heeft vele grote namen onder contract zoals Sasha, John Digweed en Seb Fontaine. Met hun reeks NuBreed hebben ze ook een aantal top Dj’s in huis gehaald zoals Sander Kleinenberg, Danny Howells en Anthony Pappa.

“Er zullen een aantal ontslagen vallen, maar ze gaan niet failliet,” aldus Mike van Loon van Zomba, verantwoordelijk voor de GU-distributie in Nederland. “Zo’n groot bedrijf als GU, met een miljoenen omzet, zal niet zo snel over de kop gaan. Daar wordt altijd wel iets op gevonden. Je ziet om je heen dat ID&T ook afslankt. Dat heeft te maken met de economische situatie waarin we zitten.”

Verder weet Van Loon te melden dat de eerste release die op stapel stond, GU 024 van Nick Warren, niet meer op 3 februari uitkomt: “Waarschijnlijk is de release van deze plaat in maart. De releasedata van Sander Kleinenberg en Deep Dish waren nog niet bekend. En die zijn nog steeds niet bekend omdat die projecten nog niet klaar zijn.”

(toegevoegd:14-01-2003/14:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws