JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 14 januari 2003
headlines


Ik heb niet zoveel te melden deze week, er gebeurt ook zo weinig op het moment. Dan maar het internet op.
Het internet afstruinend las ik wel iets opmerkelijks, namelijk dat het label Global Underground op het randje van de afgrond balanceert. Hun cd-compilaties werden altijd door de media en door het
publiek geprezen, mede door de vormgeving en de top dj’s die de mixen verzorgden. Toch ontkomt ook GU niet aan de slechte economische situatie, want de verkopen van de cd’s bleven achterwege. We wachten met spanning af wat er gaat gebeuren.

Ook spannend is het voor Pete Townsend, de gitarist van de popdinosauriers The Who. Hij wordt namelijk beschuldigd van het in bezit hebben en het verspreiden van kinderporno. Naar eigen zeggen deed hij research in verband met een op stapel staande autobiografie. Yeah, right....

De platenhonger werd afgelopen weekend eindelijk weer een beetje gestild. Nog geen hoorn des overvloeds, maar ik deed me tegoed aan de volgende vijf smakelijke porties vinyl:

1- KID CREME – DOWN & UNDER (OXYD)
Een van de meest succesvolle producers van 2002, Kid Creme begint het nieuwe jaar goed met deze release op het Italiaanse label Oxyd. Niks nieuws onder de winterzon, maar goed genoeg om in de koffer te stoppen. Ik ben benieuwd wat deze man dit jaar nog zal gaan doen.

2- DJ LINUS – WHO STOLE THE SOUL? (BRIQUE ROUGE)
Deze plaat is gemaakt door de Duitse Dj Linus en nu ingelicenceerd door het Franse label Brique Rouge. David Duriez en Phil Weeks zijn ingehuurd voor de remix. Een lekkere tribal groove met daaroverheen sfeervolle strings is het resultaat.

3- SAUCY – STREET CORNER SCANDAL (BAMBOO)
De plaatjes komen weer uit alle windstreken, want deze nieuwe Saucy is uitgekomen op het Australische label Bamboo. Bamboo heeft in haar korte bestaan al een aantal vette releases het licht laten zien. De beste remix op deze 12” is van Hess & Nick Dem Q,een tribal tech-houser ten top!

4- KIWI DREAMS – Y / IT’S OVAH (JELLYBEAN)
Deze 2 producties zijn al een flink aantal jaren oud, maar de originele versies waren/zijn moeilijk te krijgen. Ik was dan ook verrast, toen ik deze plaat op de releaselijst zag. Helaas (of niet ) zijn dit geremixte versies, meer progressive getint dan de originelen. Bij gebrek aan het origineel, ben ik hier toch wel een beetje blij mee.

5- ARTIFICIAL FUNK – TOGETHER (SKINT PROMO)
Deze promo van Artificial Funk staat momenteel in de Buzzchart van Pete Tong (BBC 1) genoteerd.
Ik weet niet precies wat ik ervan moet vinden, maar ik betrap me erop dat ik hem na een aantal maal te hebben beluisterd, steeds leuker ga vinden. Moeilijk in een hokje te plaatsen, wat wel goed is, want ik ben toch tegen die hokjesgeest. De plaat heeft ook een heel apart stereobeeld, beluister hem maar eens met je koptelefoon op.

Mailen kan naar djjefferson@chello.nl.

Klik hier om naar de tracks te luisteren
(toegevoegd:14-01-2003/11:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws