Rotterdamse Pacha ten onder

Partyscene Redactie | 1 juni 2003
headlines



UDC mag zich na een kort geding eigenaar noemen van het pand. Brian Bout, een van de eigenaren van UDC, liet weten dat de aankoop van het pand in basis puur een belegging is. "Wij weten nog niet of we in dit pand een UDC club gaan starten of het pand voor andere doeleinden zullen gaan gebruiken, zoals feesten. Het is wel een heel mooi pand en de mogelijkheden zijn groots."

De zaak was door Pacha Nederland (Pacha heeft vestigingen over de hele wereld waarvan de tent op Ibiza de beroemdste is) aangespannen tegen de Rabobank omdat de bank het pand niet wilde verkopen aan hen. Pacha deed namelijk zaken met zakenman De Bode die bij de Rabobank op de zwarte lijst staat omdat hij de bank voor tientallen miljoenen heeft opgelicht. Pacha stapte naar de rechtbank, maar ze verloren de zaak.

Het pand waarin de Rotterdamse Pacha gevestigd was, was eigendom van de Gooise zakenman J. de Bode, die de Rabobank voor tientallen miljoenen euro's heeft opgelicht. De bank heeft beslag laten leggen op alle panden, waaronder Pacha, om ze te verkopen en zo nog iets van het verloren geld terug te krijgen. De Rabobank startte halverwege vorig jaar een uitzettingsprocedure om de club uit het pand aan de Boompjes te krijgen.

De Rotterdamse club wist met haar 23 uur durende Nieuwjaars afterparty nog de schijnwerpers van publiek en media op zich te richten, maar nu is na maandenlange, juridische strijd het doek definitief gevallen. Achteraf blijkt de afterparty in de Rotterdamse Pacha het laatste feest van de club.

Michel Jongmans van Chillnight meldde dat de Chillnights gewoon doorgaan. Een tijdelijke locatie is al op het oog. De gesprekken daarover zullen deze week worden afgehandeld. Binnenkort dus meer op Partyscene. Daarnaast zal de in Den Haag 19 januari kennis maken met Chillnight. Vanaf 6 uur zal in de club een Chillnight worden georganiseerd, die duurt tot 12 uur 's morgens.

(toegevoegd:06-01-2003/14:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws